Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Au început echipele mari să se plictisească să câștige?

Codruț Baciu 20 iunie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nici n-am văzut-o venind! Despre ziua de ieri e vorba. Meciurile din grupele E și F ne-au amintit încă o dată că fotbalul s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Practic, singura constantă rămasă este absența României de la Campionatele Mondiale.

Germania – Mexic: 0-1

Gemany totally deserved the defeat”, a spus Jose Mourinho după ce mexicanii i-au alergat pe campionii mondiali 90 de minute. Iar dacă zice Jose, o luăm de bună. Însă bucuria la evenimentele astea sportive nu este doar fotbalul în sine, ci și felul cum se implică oamenii din afara fenomenului. Oameni modești, precum Ice Cube, de exemplu.

Costa Rica – Serbia: 0-1

Dacă gluma  cu ”hei, joacă oamenii lui Udrea cu cei ai lui Ghiță”, întoarsă pe toate părțile pe Facebook, v-a obosit, e de înțeles. Dar este suficient să revedeți lovitura liberă a căpitanului Kolarov ca să vă reveniți un pic.

În studioul TVR, arena granzilor adică, au fost prezenți Aurică Țicleanu și Mihai Stoichiță. Cei doi au fler, experiență, discurs frumos. Din păcate, mai incurcă Yugoslavia cu Serbia. Honest mistake, cum ar spune Harry Kane. Ajungem și la el imediat, apropo.

Brazilia – Elveția: 1-1

Brazilia e frumoasă, jucătorii sunt buni, dar noi suntem oameni simpli: dacă Roger Federer se pozează îmbrăcat cu tricou Laver Cup, la volanul lui Merț, iar apoi postează despre meci, ei bine, ținem cu Elveția

Pentru cine nu știe, trebuie spus că Roger tocmai a redevenit lider mondial. Are doar vreo 37 de ani.

Meciul de aseară ne-a lăsat cu golul nemaipomenit al lui Philippe Coutinho și cu o întrebare: nu cumva echipele mari au început să se plictisească să câștige?


Ce va fi azi

Suedia – Coreea de Sud. Antrenorul asiaticilor, Shin Tae-yong, spunea că, la antrenament, le dă jucătorilor săi numere diferite pe tricou, pentru a-i păcăli pe suedezii spioni. Apoi a completat: ”Europeans can’t tell our players apart by their faces”. Șiretenie maximă. Mergem pe mâna non-europenilor, deci.

Belgia – Panama. Fanii de pretutindeni îi dau pe belgieni favoriți, dar asta și pentru că nu știu unde e Panama pe hartă. Și hai cu Bordeaux-ul ăla la finalul zilei, dacă în sfârșit câștigă și favoritele un meci.

Câștigătorii noștri: belgienii.

Tunisia – Anglia

Adevărat sau fals? Anglia are aproximativ aceleași șanse să câștige Mondialul ăsta ca și România. Puneți în comentarii, vă rog.

Ok, glumim, dar dacă insularii vor să aibă vreo șansă la trofeu, ar face bine să se îngrijească de Harry Kane și Marcus Rashford. Să nu răcească și să li se dea pase bune. De obicei, astea sunt suficiente să dea o gălăgie de goluri. Matthew Celentano scrie pe Whatahowler: ”All the talk of England’s World Cup chances will inevitably revolve around captain and goal-machine Harry Kane—but don’t sleep on Marcus Rashford. The baby-faced assassin could be the Three Lions’ secret weapon as they look to atone for their disastrous performance in 2014”

Câștigătorii noștri: englezii.

Happening now