Cupa Mondială Recap: Ce a fost și ce-o să vină. Toți ochii pe LewanGOALski!

Codruț Baciu 20 iunie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Fiți pe pace, și-au intrat favoritele în ritm. Oarecum. Egalurile s-au ținut la distanță ieri, dar drama a fost acolo, pe terenurile rusești supravegheate de VAR. 

Suedia – Coreea de Sud: 1-0

Suedezilor le purtăm încă pică pentru faza cu Italia, din noiembrie, când i-au lăsat acasă pe băieții lui Mancini; dar și-au început bine aventura de la Mondial, deci îi iertăm, merită să fie aici. Am oftat un pic văzând că încercarea coreenilor de a-i induce în eroare pe adversari cu tricourile schimbate la antrenament nu prea a funcționat. Iar faptul că antrenorul lor a anunțat marea schemă chiar înainte de meci poate că nu a ajutat nici ea. 

Și n-au suedezii carisma vecinilor islandezi din Atlantic, dar pe sticlă dau foarte bine. Și pe gazon, și pe străzi. Era bine dacă galbenul ăla era al nostru, dar asta e.

Belgia – Panama: 3-0

N-a fost decât o echipă pe teren, deci nu ne interesează statistica și alte lucruri de genul acesta. În schimb, ne bucurăm pentru golurile lui Lukaku. Dacă aveți timp, citiți textul scris de el în The Players Tribune, ca să înțelegeți de ce. 

”There were even times when my mum had to “borrow” bread from the bakery down the street. The bakers knew me and my little brother, so they’d let her take a loaf of bread on Monday and pay them back on Friday”

Tunisia – Anglia: 1-2

Sunt simpatici englezii și mereu ”în conversație” pentru fazele avansate ale turneelor mari, însă diferența dintre Premier League și Naționala de Fotbal este ca cea dintre liră și leva. Britanicii din presă au obiceiul de a șterge pe jos cu sportivii lor atunci când pierd chiar și la limită, dar reușesc să găsească acel sliver lining când totul se termină cu bine. Titlul din The Times este grăitor: ”Persistence pays as classy Harry Kane header earns England deserved win”.

Într-adevăr, fără Harry Kane, britanicii și-ar muta gândul de la Campionatul Mondial la Campionatul European, acolo unde au șanse mai mari. Nu de alta, dar probabil va juca și România.

Ce avem azi

Columbia – Japonia

Se ciocnesc două lumi în primul meci al zilei. Columbienii pornesc favoriți, iar așteptările cele mari vor fi de la James Rodriguez, în ciuda unei accidentări recente care l-a făcut incert. 

E un moment bun să apreciem faptul că, deși se puteau găsi țări mai pregătite și mai merituoase pentru a găzdui Mondialul, măcar e în Europa. Suntem egoiști, bine că totul se petrece pe fusul nostru orar. Me, me, me. Alții sunt mai amărâți, îi prind meciurile live, pe la birou. Fiți tari, cetățeni ai Terrei!

Apropo, dacă ați ratat materialul din NYT, apărut sub semnătura lui Ken Bensinger, aveți ocazia să vă îndreptați. Putin, mită, Marea Britanie, FIFA, spioni. V-ați prins.

Polonia – Senegal

Am locuit jumătate de an în Polonia și am văzut cât de mult iubesc oamenii de acolo fotbalul. Aproape la fel de mult cât iubesc Śliwowica. Dar azi, e de așteptat ca trupa lui Mané să le țină isonul polonezilor într-un meci tare. Și mai e de așteptat să avem un comentariu TV plin de referințe la Sobieski și altele asemenea; dar suntem răbdători și în direcția asta. 

În rest, toți ochii pe LewanGOALski!

Rusia – Egypt

Ultimul meci al zilei ne-aduce iarăși gazdele turneului pe ecran. E posibil ca domnul Putin să nu ne onoreze cu prezența, întrucât dumnealui preferă să vină la sigur, iar aici avem de-a face cu un 2 solist de care nici tovarășul Cherchesov nu cred că se îndoiește. Dar om trăi și-om vedea. Apropo de trăit, știți bancul ăla rusesc, nu?

-Și, cum e traiul la voi, Ivan?
-Eh, nu mă pot plânge.

În schimb, sus-amintitul selecționer rus a declarat că are un plan pentru a-l opri pe Mo Salah astăzi. N-au reușit City și United, în schimb, fostul manager al celor de la FC Spartak Vladikavkaz are tot ce-i trebuie, nu e dubiu.  

Happening now