Ce zic băieții a doua zi după Anglia: „Dacă vom câștiga grupa asta, nu ne mai temem nici de Germania, de nimeni. Generația asta vrea să ajungă unde nici nu visăm acum!”

Ciprian Rus 22 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Corespondență din Forli)

Sobri și concentrați, departe de imaginile euforice de la finalul meciului cu Anglia, care încă fac furori pe Internet: așa au apărut azi la conferința de presă de la Grand Hotel Forli George Pușcaș și Florin Ștefan, doi dintre oamenii care au dus greul meciului de vineri seară.

Primul a ținut echipa sus cât de mult a putut, s-a bătut „parte în parte” cu puternicii fundași centrali (de-abia s-a dat jos din pat azi după loviturile primite la degete, tibii și genunchi) și a marcat primul gol al „tricolorilor”. Al doilea a fost cel mai bun din linia de fund și a salvat un gol ca și făcut al englezilor, cu o respingere inspirată de pe linia porții.

Banner de susținere a tricolorilor urcat de fani pe hotelul delegației României de la Forli

 

Gândul jucătorilor noștri e deja la meciul cu Franța, dar marea victorie cu Anglia nu e dată la parte: ea a devenit un punct de refeință în viața acestei echipe.

„Victoria cu Anglia a fost o victorie mare pentru echipă, ne-a consacrat după meciul bun făcut cu Croația. Acum ne gândim doar la meciul cu Franța, chiar dacă lumea ne dă deja în semifinale. Mergem ca până acum, de la meci la meci, nu ne gândim dacă picăm cu Germania sau nu. Meciul cu Franța trebuie gestionat foarte bine. Până acum, am pregătit foarte bine meciurile împreună cu Mister, trebuie să o facem și acum. Trebuie să fim bine pregătiți și fizic, și psihic. Dacă ajungem în semifinală, nu vrem să ne oprim acolo. Dacă vom câștiga grupa asta, nu ne mai temem nici de Germania, de nimeni”, spune George Pușcaș.

George recunoaște că echipa avut de suferit psihic în meciul de vineri. „Mulți colegi au acuzat oboseala încă de la pauză. E greu să faci tot timpul pressing. Dar, de la adrenalină, cu toții ne doream să rămânem până la final în teren. Am jucat cu inima, am câștigat mai mult cu inima decât cu picioarele. Anglia are jucători buni, dar noi am avut inimă, avem foame de rezultate, iar asta a făcut diferența”.

„A fost cel mai frumos meci din viața mea, e cea mai frumoasă vară din viața noastră. Genul ăsta de meciuri adună România împreună, sperăm ca din astfel de meciuri să se nască o nouă generație pentru Naționala mare. Generația asta vrea să ajungă unde nici nu visăm în acest moment”, ne promite George.

„Noi, ca grup, ne-am gândit tot timpul la victorie. A fost un meci de luptă, cu toții a trebuit să ne dăruim la maximum. Am demonstrat că nu contează prețul jucătorilor, contează forța grupului. E minunat să vezi un stadion plin de români în străinătate, a doua repriză ei ne-au ținut moralul sus”, a povestit Florin Ștefan.

Top Stories