Darren Cahill, la primele declarații după despărțirea de Simona: „E bine să aibă o perioadă mai liniștită, dar până la urmă va avea nevoie de antrenor”

Treizecizero.ro 4 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Darren Cahill a vorbit pentru prima oară după ce și-a anunțat despărțirea de Simona Halep. Antrenorul australian a detaliat, într-un interviu pentru postul de radio TabRadio, despre cum a primit Simona vestea, cu ce a rămas el din colaborarea cu jucătoarea noastră și ce crede că se va întâmpla cu Simo în sezonul 2019.

„Comunicarea cu Simona a decurs normal. Ea e parte din familia mea, dar a trebuit să iau această decizie. Simona știe că anul următor va fi un an complicat, un an mare pentru mine. Băiatul meu, care va împlini 18 ani la anul, își dorește să devină jucător de tenis și vrea să meargă la un colegiu din SUA. Să petrec 35-40 de săptămâni departe de familie e greu. A fost dificil să fac un pas în spate pentru că era vorba de Simona. E o campioană, m-a susținut din plin în această decizie și sunt sigur că a înțeles toate aceste aspecte. E greu și s-ar putea să îmi pară rău când competiția va începe și o voi vedea pe teren. Dar, în cele din urmă, acesta e mersul lucrurilor, nu regret”.

„Am spus-o de multe ori: una dintre marile calități ale Simonei e că ea nu poate minți! E întotdeauna onestă cu toată lumea. Nu poți decât să o respecți pentru felul ei de a fi.”

Darren a povestit și cum succesul n-a schimbat-o deloc pe Simona:

„Presiunea pe care Simona a trebuit să o suporte timp de 3-4 ani și aștepările din partea românilor au fost enorme; ei nu au o echipă de fotbal mare, așa că tenisul a devenit sportul numărul 1. Ea e un adevărat “rockstar”în România. Când a câștigat Roland Garros, mii de oameni au umplut un stadion de fotbal pentru a vedea trofeul și a fi alături de ea; e foarte populară, probabil unul dintre cei mai populari oameni ai României.

„E remarcabil ceea ea a reușit să facă și, mai ales, că a rămas aceeași persoană, în ciuda acestui succes. Cred că succesul schimbă, deseori, oamenii. Dar nu și în cazul ei. Mai mult, ea încearcă să ajute cumva România: joacă în Fed Cup și niciodată nu a luat un cent de la Federație, întotdeauna a returnat banii către Federație, astfel încât aceștia să meargă către juniori. A creat o echipă de hochei pe gheață care-i poartă numele, formată exclusiv din fete tinere și a făcut multe alte acte de caritate. E un om remarcabil. Este, cel mai probabil, unul din cei mai faimoși oameni ai României, alături de Nadia Comăneci. România este o țară mică, care-și iubește eroii. Iar Simona e unul din ei.”

Despre ce crede Darren că va reuși Simona în sezonul 2019, plus alte declarații, citește pe larg, în articolul de pe Treizecizero.

***

Best-seller în SHOP 30-0: Tricoul „N-o să”, inspirat de Simona Halep

Un tricou cu un design ultramodern, care transmite un mesaj puternic, apreciat în număr mare de cititorii Treizecizero. Inspirat de titlul câștigat de Simona Halep la Roland Garros, „N-o să” este despre outsiderul din fiecare dintre noi, despre muntele pe care fiecare trebuie să-l urce în văzul tuturor. Când toată lumea îți spune că n-o să reușești, că n-o să te poți ridica deasupra obstacolelor de tot felul, ambiționează-te și arată-le că se înșală. Apoi inspiră-i pe alții!

Comandă tricoul „N-o să” de aici.

 

Happening now