David Popovici: „Nu e cel mai bun timp pe care l-aș putea scoate, dar e, și așa, un timp foarte bun. E mult de îmbunătățit, asta-i frumos în sport”

Lead.ro 22 iunie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

 

(Budapesta)

Imediat după ce a câștigat al doilea titlu mondial la aceste Campionate Mondiale de la Budapesta, David Popovici a trecut pentru o primă discuție cu presa, cu jurnaliștii străini.

„Mă simt bine, sunt bucuros că am două medalii de aur acum, o să fie două medalii cu greutate în bagaj”, a început el. Un jurnalist l-a întrebat cum i se pare că, în vreme ce n-a fost cel mai bun timp al lui în această probă, a obținut un timp cu care s-a câștigat aurul la JO de la Rio.

„Exact la asta m-am gândit. A fost primul lucru care mi-a venit în gând. Nu e cel mai bun timp pe care l-aș putea obține, dar e, chiar și așa, un timp foarte bun. Vom analiza cursa și mă voi întoarce mai puternic, pentru că e mult loc de îmbunătățit, ăsta-i cel mai bun lucru despre sport”, a răspuns David.

Întrebat care-i diferența între cursa făcută în semifinale și cea de acum, David a punctat:

„Cred că la această cursă m-am resimțit un pic, probabil că am fost ceva mai obosit, dar și mai emoționat, cred, dar sunt bucuros și acum voi avea ocazia să mă odihnesc.”

În final, un alt jurnalist a glumit, întrebându-l dacă nu cumva rivalul său direct, americanul Dressel, a fugit de el. „Nu fuge de mine sau de nimeni, e prea mare. Sper că e bine și că se va întoarce mai puternic.” Dressel a trebuit să se retragă din concurs, din motive medicale. 

David își încheie participarea la această competiție cu un bilanț de invidiat:

– aur la 200 de metri
– aur la 100 de metri
– trei recorduri mondiale de juniori
– primul în 49 de ani care face dubla 100 – 200 la același Mondial

Următoarea lui apariție va fi la Europenele de juniori, găzduite chiar de București, între 5 și 10 iulie.

 

Articol în curs de actualizare

Credit foto: Gian Mattia d’Alberto | LaPresse / ARENA

 

Tot ce trebuie să știi despre Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, aici

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Happening now