David Popovici se retrage din finala probei de 400 de metri liber a Campionatelor Europene de la Roma

Andreea Giuclea 17 august 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber cu al patrulea timp, echipa lui David Popovici a decis ca sportivul român să nu mai concureze în finala de după-amiază.

E sfârșitul unei săptămâni încărcate, în care David a atins obiective importante, dar cursele precedente au însemnat și un consum mare pentru înotătorul de 17 ani, aflat la a treia competiție importantă din această vară, dar nu ultima. În câteva zile, el va pleca la Campionatele Mondiale de Juniori din Lima, ultimul său concurs de juniori.

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucite, dar care au venit și cu oboseală. Pentru noi e importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu.

David pune punct astfel participării lui la Campionatele Europene. După două medalii de aur la 100 și 200 de metri liber, după fantasticul record mondial de la sută, și aproape la fel de impresionantul record mondial de juniori de la 200 de metri liber – unde are acum al treilea cel mai bun timp din istorie – David și echipa lui pot fi mulțumiți.

 

Top Stories