David Popovici și colegii lui încep excelent Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima: două calificări în finale și alte două în semifinale!

Lead.ro 30 august 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Delegația României a pornit foarte bine la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima (Peru, între 30 august și 4 septembrie), ultima competiție de juniori din cariera lui David Popovici, care va împlini 18 ani în luna septembrie.

Ziua a fost deschisă de Vlad Stancu, care s-a calificat în finala probei de 400 m liber cu al treilea timp de concurs. Vlad a înotat în seria a șasea și a terminat cele opt lungimi de bazin cu timpul de 3:51.43. Finala lui e programată pentru marți noapte, de la ora 2:02, ora României.

Pentru medalii va înota și echipa României de ștafetă 4×100 m liber masculin. David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finală cu cel mai bun timp (3:19.28) și sunt favoriți la medalia de aur.

Mai ales că David a înotat foarte repede (47.37) pe schimbul său. Și, la cum arată lucrurile, ne putem aștepta ca el să corecteze aici recordul mondial de la 100 de metri liber, pe care l-a stabilit recent la Roma.

Finala de la 4×100 de metri liber e programată pentru ora României 3:21, ora României.

Aissia Prisecariu și Rebecca Diaconescu vor încerca să se califice la noapte în finala probei de 100 de metri spate, după ce mai devreme s-au calificat în semifinale: Aissia cu al treilea timp (1:02.92), Rebecca cu al șaselea (1:03.26).

Uite programul românilor în această noapte la Videna Aquatic Center:

Ora 2:02 – finala la 400 m liber – Vlad Stancu;

Ora 3:03 – semifinala 1 la 100 m spate – Rebecca Diaconescu;

Ora 3:08 – semifinala 2 la 100 m spate – Aissia Prisecariu;

Ora 3:21 – finala la ștafetă 4×100 m liber masculin.

*

Delegația României în Peru arată foarte bine: cu Bianca Costea, Rebecca-Aimeee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu și Andra Denisa Gorecki, respectiv David Popovici, Vlad Stancu, Patrick-Sebastian Dinu, Ștefan Cozma și Alexandru Constantinescu. Avem și ștafetele de 4×100 m liber masculin și 4×100 m liber mixt, deci așteaptă-te la câteva zile pline. Sau nopți albe, de vreme ce finalele vor începe pe la două dimineața.

Programul complet este aici. Concursul poate fi urmărit live aici.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now