Diana Ciucă, la debutul ei la un campionat mondial: „A fost un meci mai dificil decât ne așteptam. Trebuie să fim unite și să luptăm”

Andrei Năstase 3 decembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Yatsushiro, Japonia)

Portarul de 19 ani Diana Ciucă a debutat în poarta României în victoria cu Kazahstan de marți, 22-20, cu câteva reușite bune, mai ales în startul meciului. A fost o victorie obținută greu, într-un meci în care Cristina Neagu n-a jucat deloc, dar și un prilej pentru tinere jucătoare ca Diana să prindă curaj și minute în teren.

„A fost un meci mai dificil decât ne-am fi dorit, dar asta ar trebui să ne învețe să respectăm fiecare adversar, așa că ne bucurăm că am avut oportunitatea să jucăm cu ele. Pentru viitor, cred că trebuie să muncim mai mult și în apărare, și în atac, dar mai ales trebuie să muncim mai mult la cum ne comportăm și să nu ne lăsăm atrase în jocul adversarelor”, a spus Diana după meci.

Cum s-a simțit tânăra jucătoare la debut? „Am fost foarte emoționată încă de la început, nu mă așteptam să intru prima, am fost surprinsă. Dar mă bucur că am reușit să dau încredere pentru a intra. N-a fost cel mai bun joc al meu, dar probabil așa e prima oară și prin experiență o să joc mai bine. Cred că la un moment dat trebuie să se facă un schimb de generații și jucătoarele tinere să aibă șansa să demonstreze ce pot. Bineînțeles că pentru a primi această șansă trebuie să muncești și să lupți pentru ea.”

„Fetele au făcut un lucru extraordinar și din primul moment m-am simțit parte din această echipă.”

Despre cum arată jocul echipei fără Neagu, Diana spune că „nu cred că echipa este dependentă de Cristina, dar ea e un stâlp în echipă și un lider și s-a simțit și azi lipsa ei.”

Diana spune că nu simte o presiune în plus când aude că cei din jur spun despre ea că poate deveni unul din cei mai buni portari din lume: „Sunt genul de jucătoare care preia provocările astea și îmi doresc să demonstrez că pot. Sunt foarte bucuroasă când oamenii îmi spun astfel de lucruri, mă motivează să continui și să fac lucruri bune.”

Ce a învățat până acum, după primele trei meciuri în care a fost alături de fete: „Că trebuie să avem încredere în echipă și că, indiferent cine e în teren sau în afară, în tribună, trebuie să fim unite și să luptăm toate. Pentru că am venit cu același scop aici.”

Citește povestea Dianei Ciucă, mezina din lotul României.

Ce urmează

În celălalt meci important al grupei, Muntenegru, ajutată de Radicevic și Raicevic, care au marcat 15 goluri împreună, a învins greu, 25-24, Ungaria, care e obligată de-acum să câștige în ultima zi cu România pentru a mai spera la calificarea în grupele principale. De fapt, indiferent de rezultatul României cu Muntenegru, meciul cu Ungaria va fi decisiv.

Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D (cel mai probabil Rusia, Suedia și Japonia).

Până aici, Spania și Muntenegru au câte 6 puncte, doar că ibericele au câștigat deja cu două adversare directe: România și Ungaria. România are 4 puncte (dar obținute cu echipele care nu se vor califica), Ungaria are două, iar Senegal și Kazahstan au pierdut toate cele trei meciuri.

Ultimele două meciuri ale României în Grupa C

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

Foto: FRH

Happening now