Dorinel Munteanu. „Toți ochii din Anglia sunt pe Scoția, Ianis Hagi are șansa să fie remarcat și să ajungă în Premier League”

Ciprian Rus 29 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După săptămâni bune de întrerupere, fotbalul dă semne de viață. Bundesliga a repornit, LaLiga va începe pe 11 iunie, Premier League se pregătește și ea de start. Iar odată cu dezmorțirea, apar și primele știri serioase. Printre ele, definitivarea transferului lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers, după „proba” concludentă a celor 12 meciuri jucate sub formă de împrumut de la Genk.

După etapele complicate de la Fiorentina și Genk, compensate de perioadele de la Viitorul și de la Națională, confirmarea transferului la Glasgow Rangers e un succes personal pentru Ianis. E un transfer pe care singur și l-a câștigat, departe de influența tatălui său, căruia, cu bonusul de circa 700.000 de euro pe care-l va vărsa mai departe Genk, i-a ridicat și mai mult profitabilitatea sa ca „produs” al Viitorului. E mai mult decât „chit” cu tatăl, acum se poate concentra la cariera lui.

Am profitat de veștile bune venite în ultima vreme pentru un „un-doi” cu Dorinel Munteanu, recordmanul selecțiilor la echipa națională și una dintre vocile cele mai lucide și mai echilibrate din fotbalul nostru.

– Salutare, Dorinel! Ți-a lipsit fotbalul în lunile acestea de izolare?

– Îți dai seama! Îmi era dor de fobal, iar acum, de când a reînceput Bundesliga, nu ratez nici un meci. M-am uitat cu mare bucurie la reînceperea campionatului german. S-a dovedit că nu e o diferență între o pauză așa de mare, cum a fost cea provocată de pandemie, și parcursul regulat dintr-un sezon normal. Eu, la Bundesliga, nu văd nici un obstacol datorat pauzei forțate a jucătorilor. Spectacolul e extraordinar!

– Până începe și Liga 1, ca să putem face o comparație, știrea momentului în fotbalul românesc este confirmarea lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers. Cum vezi transferul lui definitiv în Scoția?

– Sunt convins că cei de la Rangers au luat decizia să-l cumpere definivi luând în calcul tocmai evoluțiile lui din Scoția. E un pas important, de-acum totul depinde de el. Dacă clubul a investit atât de mulți bani, sunt convins că se bazează pe el pe viitor.

– Mulți spun că nu i se potrivește fotbalul scoțian, ce părere ai?

– Chiar dacă e un fotbal dur, care necesită foarte mult contact „unu la unu”, Ianis poate să facă diferența. Glasgow Rangers e una dintre cele mai bune echipe de acolo, deci are condiții să facă performanță, să se remarce. Eu zic că, dacă se va adapta la Rangers, pasul logic ar fi Premier League. Dar, mai întâi, trebuie să demonstreze în Scoția. Toți ochii din Anglia sunt pe campionatul scoțian, toți ochii sunt și pe Steven Gerrard, care e la început de carieră ca antrenor, deci sunt șanse bune ca Ianis să fie văzut de un manager din Premier League.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now