„E momentul cel mai important din viața mea de până aici“. David Popovici, prima reacție după medalia de aur de la Campionatele Mondiale

Andreea Giuclea 20 iunie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

(Budapesta)

La câteva minute după ce-a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, David Popovici a trecut prin zona mixtă pentru o scurtă discuție cu jurnaliștii străini.

Întrebat prima dată despre cum a abordat finala, David a răspuns că scopul lui a fost să fie cât se poate de rapid. „Dar a fost și o cursă tactică, o cursă foarte bine pregătită. Avem încredere, avem multă încredere în echipa noastră“, a întărit David, devenit azi primul campion mondial al României în istoria natației noastre masculine.

David i-a bătut în finală pe sud-coreeanul Sunwoo Hwang și pe britanicul Tom Dean, campionul olimpic en-titre, și a doborât din nou recordul mondial de juniori: 1:43.21! A fost cu o secundă și ceva mai rapid decât timpul lui din semifinale – și acela de record mondial la juniori.

Pe distanța de 200 de metri, David a înotat acum mai rapid decât înotători legendari ca Michael Phelps sau Ian Thorpe; el se apropie tot mai mult de recordul mondial stabilit în 2009, când se înota în acele costume întregi (un avantaj la care s-a renunțat).

Întrebat despre eventualele lui modele – și cum este să fie mai rapid pe distanța asta decât giganți ca Ian Thorpe sau Michael Phelps – David a spus:

„E o onoare să fiu comparat cu legende ca Ian Thorpe; l-am întâlnit chiar acum două zile, mi-a spus că dacă o să câștig aurul va face cumva să-mi înmâneze el medalia de aur. Cât despre Michael Phelps, a fost și el un idol pentru mine – și probabil pentru mulți alți copii.“

„Arăți atât de calm de fiecare dată, cum reușești asta“, a mai fost întrebat David.

„Cred că cel mai bine m-am simțit în timpul cursei; în ultima tură mi-am spus că ăsta e momentul cel mai important din viața mea de până aici; și am vrut să-l fac memorabil pentru mine și pentru toți ceilalți“.

 

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories