Echipa secundă a României învinge campioana olimpică Rusia, ne promite un viitor frumos la naționala feminină de handbal

Lead.ro 23 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Știm, știm prea bine că orice e posibil într-un meci de pregătire. Chiar și așa, la asta nu ne așteptam: în primul meci al Trofeului Carpați, România B – adică echipa secundă a naționalei feminine – tocmai a bătut Rusia, campioana olimpică en-titre! 

La capătul acestui 25-24 jucat într-un ritm bun, Ambros Martin va avea multe motive de mulțumire. Cel mai important: tinerele jucătoare pe care le-a condus de pe bancă au nu doar valoare, dar și îndrăzneală. 

Și dacă ținem cont că Evgenii Trefilov e un antrenor cunoscut pentru orice altceva, dar nu pentru generozitate, victoria asta e cu atât mai frumoasă. Să vezi tânăra echipă a României jucând așa de curajos contra unei echipe a Rusiei considerate – și pe bună dreptate – una dintre primele trei-patru favorite ale Europeaului care stă să înceapă (29 noiembrie – 16 decembrie, Franța), asta chiar e veste bună: jucătoarele care vin din urmă, dar și cele ieșite deocamdată din prima echipă a României, arată toate bine și foarte bine. Ambros Martin, care încă mai caută zilele astea soluții după accidentările recente ale lui Țicu și Pristaviță, a avut ce vedea.

Chiar și dacă ocolești rezultatul și te concentrezi pe handbal, poți găsi destule dovezi că Ciucă, Lazăr, Popa, Bazaliu sau Polocoșer sunt la un nivel înalt. Și asta se traduce într-un singur cuvânt: continuitate. În anticamera primei echipe a României există multă calitate. Or asta e prima condiție pentru viitorul acestei naționale.

România B și-a câștigat locul în finala Trofeului Carpați (sâmbătă, ora 18.30), va privi acum spre adversarele din finală: România A – Serbia începe la 18.30, în aceeași Sală Polivalentă din București. Aceeași, dar ceva mai plină.

Momentul victoriei, România B învinge Rusia în primul meci de la Trofeul Carpați, cu scorul de 25 la 24!România A – Serbia începe de la ora 18:30, meci transmis în direct de TVR 1 și TVR HD. Hai, România! 🇷🇴

Gepostet von FRH – Federația Română de Handbal am Freitag, 23. November 2018

 

Uite și echipa care a bătut Rusia: 

Ciucă și Teodorescu (portărițe), apoi Popa, Dincă, Bucur, Petruș, Conache, Bazaliu, Târșoagă, Ilie, Zamfirescu, Boian, Seraficeanu și Ostase.

Trefilov a jucat cu Sedoykina și Utkina în poartă, iar în teren a avut o echipă solidă: Maslova, Makeeva, Managarova, Kochetova, Sudakova, Sen, Samokhina, Skorobogatchenko, Malashenko, Frolova, Markova, Barkalova, Dudina și Nikitina.

*

La Europeanul din Franța, România va debuta în Grupa D (la Brest), chiar pe 1 decembrie, cu Cehia – prilej pentru revanșă după înfrângerea surprinzătoare de anul trecut. În grupă mai sunt Germania – o echipă care, chiar dacă nu-i de speriat, rămâne imprevizibilă -, și campioana în serie Norvegia, deținătoarea titlului și echipa de bătut, alături de Franța și Rusia, la acest European.

Obiectivul României? Locurile 1-6, care înseamnă clasarea între primele trei în grupa principală de la Nancy, unde cele trei echipe calificate din Grupa D se vor alătura primelor trei clasate dintr-o Grupă C în care mai ales Olanda, dar și Ungaria și Spania pornesc favorite în fața Croației.

Foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now