Elizabeta Samara – Andreea Dragoman, între cele mai bune opt perechi de dublu din lume! Luptă în seara aceasta pentru un loc în semifinale

Ciprian Rus 27 noiembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

După cinci zile de competiție la cel mai înalt nivel de intensitate și de spectaculozitate, România reușește să treacă de bariera optimilor de finală, intrând, cu ajutorul perechii de dublu feminin, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman, în Top8 la Mondialul individual de la Houston, Statele Unite ale Americii.

Fetele nostre au făcut un meci excelent împotriva rusoaicelor Yana Noskova și Olga Vorobeva: au revenit de la 0-1, pentru a fi apoi egalate la 2, dar au abordat foarte concentrate decisivul, pe care și l-au adjudecat la 7. Pentru accesul în semifinale, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman trebuie să treacă un test extrem de solicitant împotriva japonezelor Mima Ito (nr. 3 mondial) și Hina Hayata (nr. 18 mondial). Meciul este programat sâmbătă, de la ora 22:00, ora României.

Pe tabloul feminin, Bernadette Szocs, ultima noastră reprezentantă a probei, a ținut foarte aproape de Kasumi Ishikawa (nr. 9 mondial), pierzând la 9 și la 8 în seturile 2 și 3, pentru ca, în setul 4, să conducă cu 8-6, înainte să cedeze meciul.

Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu nu au reușit să egaleze la Mondiale performanța de la Olimpadă, când au ajuns până în sferturi. În proba proba de dublu mixt, cei doi s-au oprit în optimile de finală, la capătul unui meci teoretic abordabil, cu binecunoscuții pentru ei Alvaro Robles și Maria Xiao din Spania. Ibericii s-au impus cu 3-1.

Câteva ore mai devreme, în compania viitorului său adversar de la dublu mixt, Alvaro Robles, Ovidiu Ionescu nu a putut să treacă mai departe la dublu masculin. Perechea Ionescu – Robles a fost învinsă de chinezii de chinezii Wang Chuqin și Fan Zhendong, cei care i-au eliminat și pe germanii Patrick Franziska și Timo Boll. Ionescu și Robles nu reușesc, astfel, să își apere argintul mondial câștigat în 2019.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now