EURO U21 | Adrian Mutu, după egalul cu Olanda: „Mi-a plăcut cel mai mult atitudinea, dorinţa de care au dat dovadă şi tupeul cu care au atacat ”

Lead.ro 25 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Trecuse deja de miezul nopții, când Adrian Mutu s-a prezentat la conferința de presă (online, cum altfel) cu jurnaliștii români, după egalul cu Olanda (Țările de Jos) din debutul Campionatului European U21. A fost un 1-1 în care România a arătat mai multe lucruri bune (și doar câteva lipsuri), a marcat un gol grozav și a controlat cu autoritate finalul jocului – toate astea în fața unei adversare cu adevărat puternice.

Mulțumit de ai săi și de ce-au arătat pe teren, Adi Mutu a vorbit despre importanța acestui prim meci din Grupa A, despre tactica lui și calitățile individuale ale jucătorilor, dar și despre ce urmează să vedem contra Ungariei, peste trei zile.

„E un rezultat bun. Plecam cu şansa a doua şi foarte puţini ne dădeau vreo şansă de a scoate un punct. La realitatea din teren, şi nu glumesc, meritam mai mult. Echipa a jucat ce mi-am dorit, dar nu numai în această seară, ci de când am venit aici. După părerea mea, băieţii au avut azi o poziţionare perfectă în teren. Însă ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atitudinea, dorinţa de care au dat dovadă şi tupeul cu care au atacat. Pentru că nu am făcut doar să ne apărăm, am şi atacat, iar în repriza a doua, pe final, chiar puteam să câştigăm acest meci. Cred că după numărul ocaziilor meritam cele trei puncte în meciul cu Olanda”, a deschis selecționerul de la U21.

Mutu a mai vorbit și despre golul lui Andrei Ciobanu, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren „Ciobanu poate – şi sper – să bată loviturile libere mai bine decât mine. Sper să ne bucure la fiecare meci cu asemenea goluri. Nu ştiam cine execută şi chiar am strigat de pe margine să bată Ciobi; i-am spus să bată, că o să dea gol. Şi mă bucur că am avut gura aurită”.

Fostul atacant al României nu-l vede pe Ciobotariu vinovat pentru golul înscris de Olanda după un corner: „Ciobotariu nu și-a pierdut omul din marcaj la golul olandezilor. Adversarul a reuşit să anticipeze mingea, e o chestiune de reacție, de anticipație, a fost și o minge căzută. Deci eu nu-l consider pe Ciobotariu vinovat la gol. Normal că toţi putem face mai mult, dar uneori trebuie să recunoaştem când adversarul e mai bun”, a explicat Mutu, care nu vrea să vadă România favorită în fața Ungariei.

„Nu ne considerăm favoriţi cu Ungaria, nici nu vreau să mă gândesc cine e favorit. Diferenţa o va face atitudinea din teren. V-am spus, nu am venit aici în vacanţă, am venit să punem probleme oricărui adversar. Ne vom juca fiecare şansă, chiar dacă suntem cotaţi cu şansa a treia în grupă”, a închis Mutu.

Întâlnirea cu Ungaria, bătută clar (3-0) de Germania în primul ei meci, vine sâmbătă seară de la ora 19:00. Tot atunci, Germania va întâlni Olanda. Etapa a treia va fi pe 30 martie, când România va juca contra Germaniei, echipa care a oprit-o în semifinale acum doi ani.

Primele două clasate din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală, pe care Ungaria și Slovenia le vor organiza între 31 mai și 6 iunie.

Foto: Cristi Stavri/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now