EURO U21 | „Tricolorii”, om cu om: cine s-a remarcat contra Țărilor de Jos, în primul meci al României la Campionatul European

Ciprian Rus 25 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

„E un rezultat bun. Plecam cu şansa a doua şi foarte puţini ne dădeau vreo şansă de a scoate un punct. La realitatea din teren, şi nu glumesc, meritam mai mult. Echipa a jucat ce mi-am dorit, dar nu numai în această seară, ci de când am venit aici. După părerea mea, băieţii au avut azi o poziţionare perfectă în teren. Însă ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atitudinea, dorinţa de care au dat dovadă şi tupeul cu care au atacat. Pentru că nu am făcut doar să ne apărăm, am şi atacat, iar în repriza a doua, pe final, chiar puteam să câştigăm acest meci. Cred că după numărul ocaziilor meritam cele trei puncte în meciul cu Olanda”.

Așa și-a deschis Adi Mutu conferința de presă de după egalul cu Olanda (Țările de Jos) din debutul Campionatului European U21. A fost un 1-1 în care România a arătat mai multe lucruri bune (și doar câteva lipsuri), a marcat un gol grozav și a controlat cu autoritate finalul jocului – toate astea în fața unei adversare cu adevărat puternice.

Uite cum au arătat jucătorii lui Mutu aseară:

Vlad

I se putea citi în ochi stăpânirea de sine. A inspirat încredere colegilor în momentele cele mai grele ale meciului, când echipa era asediată cu lovituri de colț. E un alt om față de tânărul timorat de la U19.

Haruț

A avut un meci ceva mai ușor în banda dreaptă a apărării, care nu a fost atacată așa de mult ca pe stânga. S-a arătat în atac în primele minute, dar nu a fost văzut de colegi, apoi a stat la cutie, fără să mai riște.

Ciobotariu

Selecționerul Adrian Mutu a declarat deschis că nu îi impută golul primit. S-a luptat din greu cu adversarii. Putea fi mai atent la respingerile din apărare, care rareori au ajuns în zona oamenilor noștri din atac.

Pașcanu

Veritabilul căpitan din teren, și-a dirijat în continuu apărarea și a pus osul „englezește” în fața puternicilor săi adversari. Un meci aproape perfect.

Boboc

A avut un joc foarte solicitant pe banda în care au activat puternicul Zeefuik și talentatul Kluivert. S-a ținut bine în duelurile „unu la unu”. Îl așteptăm mai mult în atac, acolo unde are calitate pentru a crea superiorități.

Olaru

Generos în efort, dar cu destul de puțină influență în atac. A fost cel mai faultat om al nostru.

Marin

Pierdut la mijlocul terenului în prima parte, a reușit să ridice echipa – după mai multe recuperări oportune – spre poarta adeversă după pauză.

Ciobanu

Magistral la faza golului, a alergat mult și a fost la câțiva centimetri de dublă. Cel mai bun jucător de pe teren.

Moruțan

Extraordinar prin tot ceea ce face, a fost cât pe ce să marcheze în primele minute de joc. Susținut de echipă în jocul de pozițional de atac, poate dezechilibra cele mai puternice apărări.

Mățan 

Extrem de discret, a pierdut majoritatea duelurilor cu Zeefuik. Are meritul de a fi scos faultul din care a marcat Ciobanu.

Ganea

Voluntar în pressing, a început foarte bine partea a doua, când a luat fața uriașilor săi adversari și a ținut bine de minge. Oprit de o semnalizare de la margine dintr-o cursă spre gol care, cu VAR, ar fi putut schimba soarta meciului.

REZERVELE:

Oaidă

A intrat bine în meci, ajutând mijlocul terenului.

Itu

A fost cât pe ce să marcheze, dar șpițul său s-a dus drept în brațele portarului.

Petre

Combativ, a arătat că are ambiție să se bată pentru locul de titular în centrul atacului.

 

Foto: Cristi Stavri/SPORT PICTURES

*Discursurile de început și de la final

Următoarele meciuri ale României

27 martie, 19:00: Ungaria – România

30 martie, 19:00: Germania – România

Primele două clasate se califică pentru sferturile de finală.

Lotul pentru EURO

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul) și Adrian Petre (UTA Arad)

Top Stories