EURO U21 | „Tricolorii”, om cu om: cine s-a remarcat în victoria României cu Ungaria

Ciprian Rus 27 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala U21 a României a trebuit să muncească din greu pentru o victorie pe cât de tensionată, pe atât de importantă. Și pentru șansele de calificare în sferturile Campionatului European, dar mai ales pentru creșterea unei generații încă bântuită de greșelile din trecut.

„Forța mentală definește această echipă. A fost o victorie frumoasă, băieții au luptat pentru fiecare centimetru de teren, au urcat liniile, iar calitatea noastră s-a văzut, chiar dacă adversarii au fost arțăgoși. La pauză le-am spus băieților că le-am făcut cadou 35 de minute adversarilor. Am avut greșeli la pase ușoare și le-am dat încredere ungurilor. Le-am spus să se relaxeze, să joace cu calm, dar să dea intensitate paselor. Mă bucur că am câștigat, sunt mândru că sunt antrenorul acestei echipe”, a spus Adrian Mutu după meciul cu Ungaria, o victorie care duce România la 4 puncte după primele două meciuri ale Europeanului.

Pe 30 martie, România va juca contra Germaniei, cealaltă echipă cu 4 puncte într-o grupă în care Olanda are două puncte, iar Ungaria încă îl caută pe primul.

Până acolo, iată ce ne-au arătat jucătorii României contra Ungariei:

Vlad

Două parade excelente în prima parte și una, incredibilă, în prelungirile meciului. Așa cum anticipam în recomandările de la startul competiției, Vlad este una dintre garanțiile echipei noastre.

Haruț

Discret în prima parte, a apărut insistent în ultima jumătate de oră, când Adi Mutu a mutat jocul pe benzi, asigurând o bună variație a atacurilor noastre.

Ciobotariu

A luat un galben încă din startul meciului și a fost expus până la final, în condițiile în care Mutu nu l-a schimbat. Neinspirat la golul oaspeților, când a scăpat mingea printre picioare.

Pașcanu

Atitudine de jucător de prima reprezentativă. Impecabil în tot ce a făcut, iar golul victoriei nu a făcut decât să încoroneze recordul de meciuri la U21 pe care l-a egalat chiar azi. De acum, drumul spre Naționala mare îi este deschis.

Boboc

Foarte activ – chiar decisiv -, a făcut din banda stângă principalul nostru culoar de atac. Ghinionist în prima parte, când a ratat cea mai mare ocazie a noastră, a jucat extremă în repriza a doua, iar în destule momente din finalul meciului l-am văzut chiar coordonator de joc.

Olaru

N-a fost omul influent pe care ne bazam cu Ungaria. A greșit multe pase, dar și-a crescut nivelul pe final de joc, când era cât pe ce să aducă chiar el victoria.

Marin

Neinspirat la ultima pasă în mai multe rânduri, și-a limpezit jocul pe final. Ne va lipsi contra Germaniei, după ce a luat gratuit un galben în startul partidei.

Ciobanu

Nu a mai avut tirul reglat la fel de bine ca în primul meci. Dar a încercat câteva șuturi extrem de periculoase – goluri sigure dacă ar fi prins poarta – și a dictat bine ritmul din ultima parte a meciului, când a și alergat foarte mult. Să vedem câtă energie va mai avea pentru Germania, peste doar trei zile.

Moruțan

Pierdut în banda dreaptă, a făcut un meci mult sub așteptări – pentru că și așteptările sunt mari. Schimbat de Mutu după golul maghiarilor, rămâne (și chiar poate) să-și ia revanșa în următorul meci. Mai ales că-n fața nemților s-au putea să aibă mai multe spații.

Ganea

Găsit foarte greu cu pase de colegi, era cât pe ce să facă o fază de gol în ultimele minute. Ne va lipsi și el împotriva Germaniei, pentru că și el a primit al doilea său galben de la acest Euro.

Mățan

Extrem de vivace, în mare creștere față de primul meci. A ținut în spate echipa în ultima jumătate de oră, când a creat pericol la fiecare incursiune. A marcat un gol deopotrivă frumos și necesar.

Petre

A intrat foarte bine în meci, a ratat o mare ocazie dintr-o poziție ideală, dar a avut și devierea din corner pentru golul lui Pașcanu.

Popescu

Apariție spectaculoasă a tânărului jucător de la FCSB, care a arătat detalii frumoase contra Ungariei.

Itu

Schimbarea predilectă a lui Mutu, a intrat ca să taie elanul maghiarilor după al doilea gol al nostru. Șanse mari ca Popescu și Itu să fie titulari în meciul-vedetă cu Germania.

***

Primul 11 al României cu Ungaria

Desen de Ciprian Rus

Lotul pentru EURO

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București)

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul) și Adrian Petre (UTA Arad)

 

Top Stories