Fără nerv, Craiova abandonează lupta pentru titlu. Pragmatică, CFR Cluj se mulțumește cu puțin

Ciprian Rus 7 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

La cum sunau declarațiile de dinainte de meci – și la cum arăta situația din clasament – lumea aștepta meciul Craiova – CFR Cluj ca pe un mare eveniment. Un joc de totul sau nimic pentru olteni s-a transformat, însă, cu concursul clasicului pragmatism clujean din „epoca Petrescu”, într-un meci banal, cu ocazii cât să umpli un colț de șervețel, fără nimic din tensiunea și verva unei întâlniri decisive pentru titlu.

Cu o formulă ofensivă, dar fără golgheterul George Țucudean, încă nerefăcut fizic, CFR a luat prima inițiativa meciului, cu Bilel Omrani în prim-plan, două ocazii încă din primele 3 minute. Numai că meciul a intrat repede într-o zonă gri, cu o luptă încâlcită la mijlocul terenului, care a scos în evidență diferențele uriașe dintre Craiova sezonului trecut și Craiova din acest an. Echipa care entuziasma prin jocul ei de viteză și de creativitate a devenit o echipă greoaie, croită parcă după gabaritul lui Fortes, incapabilă să pună probleme unei apărări care venea în Bănie cu 15 meciuri în care nu primise gol.

Încurajați de lipsa de nerv a oltenilor, clujenii au apăsat un pic accelerația în partea a doua și puteau să câștige, mai ales la ocazia lui Omrani din minutul 75, un lob peste Pigliacelli, care a trecut milimetric pe lângă bară. Imediat după ocazia lui Omrani, Dan Petrescu a ordonat „risc zero” elevilor săi, iar CFR și-a luat punctul care o ține la 7 lungimi pe CSU Craiova – și o scoate din lupta pentru titlu – și îi garantează locul 1 înaintea meciului cu FCSB și chiar și după el, dacă luăm în calcul avantajul „vișiniilor” în urma rotunjirii punctelor la finalul sezonului regulat.

Etapa viitoare vine meciul de la Cluj cu FCSB, iar o victorie a gazdelor ar simplifica mult ecuația titlului. Asta dacă nu cumva Dan Petrescu ne va preda o nouă lecție de pragmatism, jucând la egal și cu marea rivală a titlu.

Până acolo, FCSB trebuiesă câștige musai cu Sepsi, luni seară, de la ora 21.00.

CSU Craiova – CFR Cluj 0-0

CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Mihăilă, Cicâldău, Bancu – Fortes, A. Cristea

Rezerve: I. Popescu, Acka, Briceag, Fedele, Bic, Drăghici, Bărbuț

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, C. Deac – Omrani, Bud, Păun

Rezerve: Collado, Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho, A. Ioniță, Costache

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories