Fără oprire: David Popovici câștigă titlul mondial și la 200 de metri liber, aduce a treia medalie pentru România la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima!

Lead.ro 1 septembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

David Popovici rămâne la un nivel special, câștigă cu o ușurință dezarmantă și finala de 200 de metri liber a Campionatelor Mondiale pentru juniori de la Lima!

David a stabilit și un nou record al competiției, 1:46.18, terminând cu mai bine de două secunde înaintea maghiarului Daniel Meszaros. Italianul Filippo Bertoni a luat bronzul.

Este a doua medalie de aur pe care David o obține în Peru, după cea de miercuri cu echipa de ștafetă 4×100 de metri liber. Tot în prima zi a Mondialelor de juniori de la Lima, Vlad Stancu câștigase argintul la 400 de metri liber.

David va concura și-n proba de 100 de metri liber, unde deține recordul mondial. Finala va fi în noaptea de duminică spre luni. Și-i va da multiplului campion mondial și european șansa să facă din nou dubla la 100 și 200 de metri liber: a câștigat aurul în aceste două probe și la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta, și la Europenele de seniori de la Roma, dar și la cele pentru juniori de la Otopeni, unde a obținut, la fel ca aici, la Lima, și medalia de aur la ștafetă 4×100 de metri liber.

Altfel spus, David a dominat probele rapide în toate competițiile la care a participat în ultimele luni. Și e greu de crezut că cineva îi va putea refuza aurul în proba de 100 de metri liber la aceste Mondiale de juniori.

Ceva mai devreme, Andra Gorecki a terminat pe locul 4 (2:15.12 ) în finala de la 200 de metri liber, o altă performanță notabilă pentru frumoasa delegație a României la Lima.

Iar Bianca Costea a reușit să se califice – fără emoții, cu al patrulea timp – în finala de la 100 de metri liber. Nu ne-am mira ca Bianca să se implice în lupta pentru medalii. La Europenele de juniori de la Otopeni, ea a câștigat argintul și la 50 de metri liber, dar și cu ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber.

Tot miercuri noapte, Aissia Prisecariu și Rebecca Diaconescu au încheiat pe locurile 5, respectiv 6 în finala de la 100 de metri spate.

*

Programul complet al Mondialelor de juniori din Peru este aici. Concursul poate fi urmărit live aici.

Așa cum știi, mai multe națiuni importante în lumea natației au decis să nu participe la aceste Campionate Mondiale: Statele Unite, Australia, China, Marea Britanie, Olanda sau Germania lipsesc de aici, iar Rusiei, care urma să organizeze competiția, i-a fost retras dreptul de participare.

 

Articol în curs de actualizare

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now