FCSB câștigă Cupa României, se califică în Europa League și clarifică finalul de sezon din Liga 1

Ciprian Rus 22 iulie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Într-un final de sezon plin de incertitudini, FCSB se impune în finala Cupei României, în fața lui Sepsi, și, astfel, măcar una dintre competițiile interne ajunge cu bine la final într-un an marcat de criza de criza COVID-19.

Victoria „roș-albaștrilor” salvează, pe de o parte, parcursul dezamăgitor din Liga 1, pe de altă parte clarifică, în mare măsură, mizele „play-off”-ului. Cupa le asigură lui Man, Coman și compania accesul în preliminariile Europa League, acolo unde vor fi însoțiți – e limpede acum – de FC Botoșani, în condițiile în care Astra și Gaz Metan nu au primit licența pentru a participa în competițiile europene.

Consecința directă a succesului FCSB-ului e că singura miză reală în acest moment în „play-off”, dincolo de banii din drepturile TV, care variază în funcție de clasamentul final, e primul loc în clasament. Practic, doar Craiova și CFR – lovită dur de virus în ultimele zile – mai au pentru ce trage, lucru care, în caz că va putea juca, ar avantaja Clujul și ar putea împinge deznodământul final către un meci direct pe noul „Oblemenco”, în ultima etapă.

*

Fără spectatori în tribună – și ce sărbătoare ar fi fost pentru cei de la Sfântu Gheorghe! -, meciul a fost lipsit de spectacol de la un capăt la altul. Obosiți de traseul stresant și aglomerat din „play-out”, cei de la Sepsi au terminat meciul fără șut pe poartă, după o repriză secundă în care au părut lipsiți de vlagă.

Nici FCSB nu a făcut un meci mare la prima prezență pe bancă a noului „principal”, Toni Petrea. Singurul gol al meciului a venit destul de târziu, în minutul 65, după o serie de greșeli grosolane ale apărării ardelenilor și după un carambol în care Dennis Man a apărut inspirat pentru a trimite mingea în poartă din 2 metri.

La scurt timp după gol, cei de la Sepsi au rămas în 10 oameni, iar finalul de meci a fost un lung șir de pase în spate al „alb-roșilor”, la trecerea timpului.

Sepsi – FCSB 0-1

A marcat: Man (’65)

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan – R. Deaconu, Vașvari, Achahbar – Carnat, Karanovic, M. Ștefănescu
Rezerve: Fejer – L. Kovacs, Celea, G. Dragomir, L. Fulop, Diaz, Safranko, Gal Andrezly, Csiszer Antrenor: Leo Grozavu

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Miron, I. Cristea, Panțîru – Ov. Popescu, D. Olaru, I. Vînă – D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: R. Udrea – Moruțan, A. Petre, C. Dumitru, Perianu, Pantea, V. Pandele, Istrate, A. Niță
Antrenor: Toni Petrea

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now