Forțată să joace: condusă de Viitorul, CFR Cluj arată că știe să joace și fotbal, face un pas mare spre titlu

Ciprian Rus 30 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Victoria – previzibilă, la fel ca și scorul de 1-0 – a FCSB-ului în meciul cu Astra, după un meci jucat într-un singur sens, i-a adus pe „roș-albaștri” la numai două puncte de CFR Cluj înaintea derbiului de luni cu Viitorul.

Într-un „play-off” în care câteva echipe fac mai mult figurație, trupa lui Gică Hagi și-a asumat rolul de arbitru al luptei pentru titlu, așa că speranțele vicecampioanei de a-i prinde din urmă pe clujeni țineau mult de o replică bună a Viitorului în Ardeal.

Și vreme de cel puțin 50 de minute, tinerii de la Viitorul au dat o replică foarte matură CFR-ului. Pressing sus, posesie bună, plus un întreg arsenal de incomodare împotriva unei echipe care avea nevoie de victorie. Peste toate a venit golul lui Rivaldinho, gol pentru care, mai bine de jumătate de repriză, „vișiniii” n-au reușit să aducă nimic pe tabela de marcaj.

De la vestiare au ieșit, însă, două echipe total diferite. Oaspeții au mai avut o ocazie uriașă de gol, prin același Rivaldinho, care a nimerit, din 8 metri, unul dintre fundașii care apărau, în disperare de cauză, poarta părăsită de Arlauskis. Putea fi 2-0, iar Culio, Camora și Deac s-au trezit ca din pumni și s-au aruncat spre poarta adversă.

Scoasă din zona de confort de golul timpuriu al lui Rivaldinho, CFR a arătat că are nu doar forță de campioană, ci și un joc legat, atunci când nu are altă soluție.

Fără Țucudean, Bud și Ioniță, absenți din diferite motive, CFR a marcat cu oamenii din ariergardă, mai întâi căpitanul Camora, cu un șut superb în cross, apoi prin închizătorul Culio, din penalti, și, în fine, printr-un alt veteran, Vinicius, urcat în atac la o fază fixă.

Cu trei etape rămase de jucat, CFR își permite luxul unui egal și a unei înfrângeri pentru a deveni campioană. Iar dacă FCSB se încurcă etapa viitoare, în meciul greu de la Craiova, titlul va fi ca și acontat.

Ce urmează

Programul lui CFR Cluj

Astra (deplasare)

CSU Craiova (acasă)

FCSB (deplasare) 

Programul lui FCSB

CSU Craiova (deplasare)

Sepsi (deplasare)

CFR Cluj (acasă)

Clasamentul

 

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now