Fostul președinte al Barcelonei ar vrea să-l readucă pe Guardiola în Catalonia. Sau măcar să câștige alegerile cu această idee

Lead.ro 12 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Joan Laporta va încerca să-l readucă pe Pep Guardiola la Barcelona, dacă propriul să efort de a reveni în funcția de președinte al clubului în 2021 va avea succes.

Laporta a fost președintele Barcelonei între 2003 și 2010. El conducea clubul când Guardiola a devenit antrenorul echipei de seniori, în 2008.

„Lucrez pentru candidatura mea la președinție”, a declarat Laporta, citat de postul catalan TV3. „Am fost președinte înainte și aș fi încântat să mă întorc. Mi-ar plăcea foarte mult să revină Guardiola, dar acum este la City și este o decizie pe care ar trebui să o ia Pep. El este un reper pentru Barcelona și mulți catalani ar dori ca el să antreneze din nou pe Barça. La momentul potrivit, voi vorbi cu persoana despre care cred că ar trebui să fie antrenor la Barça din 2021.”

Guardiola are contract cu Man. City până în iunie 2021, iar alegerile de la Barcelona vor avea loc în vara viitoare.

Guardiola a spus că nu va pleca de la Manchester înainte de termen, în ciuda faptului că City a primit o interdicție din partea Uefa (pentru încălcarea regulilor de fair-play financiar) de a juca în competițiile europene în următoarele două sezoane. Clubul englez a atacat decizia în instanță. 

Cu Guardiola pe bancă, Barcelona a câștigat 14 trofee, între ele trei titluri de campioană a Spaniei și două trofee Champions League. 

Momentan, clubul pare să traverseze o perioadă de criză în care nici banii, nici marile victorii de marketing nu par să aducă fericirea.

La Barcelona se vorbește și despre aducerea lui Xavi Hernández ca antrenor din sezonul următor. Cum ar arăta echipa cu Xavi la conducere? Citește aici.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now