Franța e noua campioană a Europei! Eroinele lui Olivier Krumbholz opresc Rusia, câștigă în premieră titlul continental

Lead.ro 16 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nici că se putea încheia mai bine, prieteni! După 17 zile frumoase, grele și pline de handbal, Rusia și Franța, cele mai bune echipe ale acestui European, au închis un bal pe care tot ele l-au deschis. Și au făcut-o printr-o nouă demonstrație de forță: deasupra Olandei și României există, într-adevăr, un nivel superior.

Aici sunt Rusia, cu creativitatea ei, cu avântul și soluțiile din atac, și Franța, cu apărarea ei incredibilă, cu spiritul ei greu de egalat. Mai ales într-o Sală Bercy care a strigat din toate puterile, a cântat din 15.000 de voci și s-a consumat până la ultima picătură de energie alături de aceste eroine care nu cunosc verbul „a renunța“.

Între Rusia și Franța nu există secrete, între Trefilov și Krumbholz, doi dintre cei mai titrați antrenori ai handbalului mondial, nu mai pot fi surprize. Așa că finala asta n-a surprins pe nimeni. Rusia a făcut ce știe ea să facă, Franța a făcut ce știe ea să facă, dar a făcut-o la o intensitate de speriat, urcând la un nivel la care nici măcar Rusia, campioana olimpică, n-a putut juca tot meciul. 

Spre deosebire de meciul din deschiderea turneului (26-23 pentru Rusia), jucătoarele lui Trefilov au fost mai mereu în urmă, iar eforturile lor din final s-au izbit de o apărare adversă pe cât de puternică, pe atât de rapidă și deșteaptă. Nici măcar Vyakhireva, MVP-ul acestui turneu, cu cele șapte goluri ale ei, n-a putut face mai multe, căci fiecare reușită a ei sau a colegelor ei (Dmitrieva și Sen au marcat și ele cinci, respectiv trei goluri) și-a primit răspunsul imediat.

Cu șase goluri marcate, unele chiar pe final, Lacrabere a fost cea mai bună jucătoare a Franței, însă această echipă face totul împreună.

La final, victoria Franței, 24-21, va fi meritată, iar vitrina ei va fi și mai plină. După titlul mondial câștigat anul trecut, într-o finală similară cu Norvegia (rămasă, după mulți ani, fără niciun titlu de apărat), Franța câștigă acum și primul ei trofeu european.

Dacă ne gândim și la performanțele echipei masculine, care va merge în Germania și Danemarca pentru a-și apăra titlurile din 2015 și 2017, atunci vom înțelege cam cât de mult iubește Franța acest sport.

Foto: EHF EURO @ Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now