George Ogăraru: „Am venit la Euro cu speranțe mari, vrem să arătăm că avem valoare europeană la nivel de echipă națională”

Ciprian Rus 18 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Înaintea meciului cu Croația, primul joc al României la acest European de tineret, ne-am întâlnit,  în incinta cochetului San Marino Stadium, cu George Ogăraru, fostul internațional român, un om care știe, din experiența lui la Ajax Amsterdam, foarte multe despre formarea tinerilor jucători. Întors în România pentru a lucra la Viitorul, academia care a reușit să formeze un întreg nucleu pentru echipele naționale ale României – și cele de tineret, și cea de seniori -, George a făcut deplasarea în Italia pentru a vedea de aproape aventura României în această grupă complicată cu Croația, Anglia și Franța.

„Am venit cu speranțe mari, cu gânduri mari legate de jucătorii noștri. Credem în ei, vrem să arătăm că avem valoare europeană la nivel de echipă națională, că putem participa cu brio la turnee finale. E foarte important cum începem acest Campionat European”, ne-a spus George, care știe la ce să se aștepte de la oamenii formați la Viitorul, dar are încredere în toți băieții. Și în antrenorul Mirel Rădoi.

„Faptul că mulți dintre ei sunt de la Viitorul e o satisfacție a noastră, personală, dar am venit aici pentru toți băieții. Este o generație unită, foarte talentată, o generație care a avut parte de un anumit tip de educație, foarte bună, deschisă. O generație condusă de un antrenor foarte bun, un antrenor care poate să o conducă către performanța depășirii grupei și apoi chiar mai departe. Cred foarte mult în antrenorul Mirel Rădoi.”

*

Programul României

18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Campionatul European se joacă între 16 și 30 iunie, în San Marino și cinci orașe din Italia: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Configurația completă a grupelor

Grupa A: Italia, Spania Polonia, Belgia
Grupa B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria.
Grupa C: Anglia, Franța, România, Croația.

În primele două zile ale competiției, Italia a trecut de Spania, 3-1, Polonia a bătut Belgia, 3-2, Austria a învins, destul de simplu (2-0) Serbia, iar Germania, deținătoarea titlului, a pornit perfect: 3-1 cu Danemarca.

În semifinale se califică câştigătoarele grupelor și cel mai bun loc 2. Iar miza este dublată de faptul că semifinalistele se vor califica și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 

Happening now