George Pușcaș: „Am dat tot, tot ce ne-a stat în putere. Trebuie să fim mândri”

Lead.ro 27 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

George Pușcaș a fost primul jucător care-a venit la microfonul Televiziunii Române după înfrângerea cu Germania care i-a lăsat pe mulți dintre colegii săi în lacrimi. „Am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au fost la stadion, colegilor mei, antrenorilor, a fost incredibil. Am dat tot, tot ce ne-a stat în putere, am crezut că putem câștiga, dar azi Germania a fost mai bună în ultimele minute. Trebuie să fim mândri că suntem români, că am făcut mândri milioane de români, au fost mândri că toată echipa a dat totul.”

Despre cele două goluri înscrise de el, Pușcaș spune că un atacant trebuie să-și facă treaba, să înscrie, să ajute echipa. „Nu am ce sa reproșez nimănui, toată lumea a dat tot a ce avut mai bun, sunt mândru și plâng de fericire, pentru că de tristețe n-am de ce. Oricum s-a scris istorie până aici.”

Cu ce amintiri rămâne după acest turneu? „Cu multe, nici nu știu cu ce să încep. Cu acești suporteri incredibli, cu faptul că orice televizor vedeai, era meciul României și eram noi acolo. Cu asta plecăm de aici, avem fotbal și de acum încolo vom arăta și mai mult și vom demonstra lumii că România are calitate.”

„Am un gol în stomac”

Cristi Manea: „Suntem foarte supărați pentru acest rezultat, cred că puteam mult mai mult. Am dat totul azi, vă confirm eu pentru toți colegii mei. Cred că meciul s-a rupt la primul gol al lor, chiar dacă noi am revenit. Eu cred că a fost fault la Băluță, iar penaltiul lui Ianis cred că a fost în afara careului, părerea mea. Dar noi am dat totul și sper că prin tot ce-am făcut noi acolo, am făcut câteva sute de mii de români fericiți.

E de neuitat, am ajuns în semifinală, unde nimeni nu cred că ne dădea nicio șansă. Dar am așa un gol în stomac, pentru că eu cred că puteam să ajungem în finală. Dar trebuie să ținem capul sus și să mergem mai departe”, a spus Manea.

Întrebat și despre ziua în plus de odihnă de care s-a bucurat Germania, el a răspuns că „nu sunt adeptul să găsesc scuze, c-a fost cald, că au avut o zi în plus. Și noi și ei am jucat pe aceeași temperatură. Noi trebuia să câștigăm meciul acesta. Dar asta e. S-a simțit și oboseala puțin. Eu sunt mândru și-mi pot privi toți colegii în ochi, și antrenorul, pentru că am dat tot.”

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories