George Țucudean ne dă o veste grozavă în ziua meciului cu Rennes: e gata să revină pe teren, promite că nu a marcat încă cel mai frumos gol al carierei

Ciprian Rus 7 noiembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

CFR Cluj face un sezon excelent în Europa, unde a lăsat câteva borne istorice anul acesta prin victoriile cu Celtic, Lazio și Rennes, iar în campionat continuă să fie pe prima poziție, în ciuda calendarului european extrem de solicitant. Și totuși, bucuria fanilor ardelenilor nu a putut fi completă lunile acestea: aflat într-un moment de grație al carierei sale, atacantul George Țucudean și-a anunțat retragerea temporară din fotbal, chiar după returul cu Celtic din preliminariile Champions League, datorită unor probleme cardiace. Urmau noi și noi investigații medicale.

„A fost superbul lob de pe „Celtic Park” ultimul gol al carierei lui Țucu?”, a fosa temerea pe care am avut-o cu toții după ce un comunicat emis de CFR Cluj anunța retragerea lui George. În cea mai optimistă variantă, o revenire pe terenul de antrenament era prevăzută pentru iarna aceasta…

Vestea cea mare pe care o așteptau toți suporterii lui CFR și ai Naționalei a venit chiar azi, în prefața meciului crucial cu Rennes din grupele Europa League. Într-un interviu acordat site-ului clubului, golgheterul ultimelor două ediții de campionat își anunță revenirea pe gazon. Va fi în tribune la meciul cu Rennes, dar spune că situația asta nu va mai dura mult.

„Sper să nu mai stau mult în tribună, din iarnă sper să fiu din nou pe teren. Sper să trec ușor peste problemele de sănătate, pentru că simt că sunt într-o perioadă bună a carierei mele”, declară George Țucudean, care promite că încă nu a marcat cel mai frumos gol al carierei: „Cel mai important gol al carierei este cel cu Celtic – dar cel mai frumos încă nu l-am dat, abia aștept să-l dau!”.

Despre meciul de azi, George spune că e unul foarte greu și foarte important, dar că are încredere în grup, adevăratul atu al CFR-ului. „Unitatea noastră a făcut diferența în ultimii doi ani. Dacă vom fi la fel de serioși și de montați, nu e imposibil să ieșim din grupe. Așteptăm să fie plin stadionul cu Rennes, s-a văzut și cu Celtic, și cu Lazio, că publicul contează foarte mult”.

Și „efectul Petrescu” va fi imporant diseară. „Este un om fantastic, a fost printre cei mai buni din România și ca jucător, este și ca antenor. Vede numai fotbal. Chiar dacă intri un pic mai relaxat la ședința tehnică, când ieși pe teren îți vine să îi mănânci pe adversari”.

Până la revenirea pe gazon, George speră ca prietenii săi din vestiarul de la Cluj să rezolve calificarea în primăvara europeană și să se detașeze în clasamentul Ligii 1. „Vreau și eu să-mi fie mai simplu, să nu mai am prea multă treabă de făcut în ultimele etape de play-off”, spune, zâmbind, George Țucudean. Un zâmbet cât o garanție că temerile noastre cele mai sumbre s-au risipit și că, din iarnă, îl vom revedea la lucru pe cel mai bun atacant din campionat: „Cel mai frumos gol al carierei urmează!”.

*

CFR Cluj se află pe locul 2 în Grupa E a Europa League, după trei meciuri disputate. Va juca azi împotriva lui Rennes, la Cluj, de la ora 19:55. O victorie i-ar crește considerabil șansele de calificare în „primăvara europeană”.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Happening now