Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Gică Hagi, după calificarea României la Europeanul de tineret: „Băieții ăștia vor fi o generatie mai bună ca a noastră!“

Lead.ro 16 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala de tineret a României a făcut spectacol în ultimul meci al grupei, s-a calificat la Euro 2019 și ne dă acum motive să visăm: oare până unde pot crește acești tineri care au reușit, prin jocul lor generos, să ne reapropie – 30.000 de spectatori în ultimele două meciuri! – de tricoul galben.

Imediat după un meci în care fiul său Ianis a marcat un gol nemaipomenit, Gică Hagi a spus că obiectivul acestui grup e „să creeze o echipă mai mare decât a noastră. Ei au ajuns la un turneu final cu echipe mai multe, cu o grupa grea, eu cred ca își pot construi un viitor bun, pot avea o performanță mai mare ca a noastră. Sunt sigur, am spus-o acum doi ani: băieții ăștia vor fi o generatie mai bună ca a noastră! Vor ajunge la echipe mari, au o generație extraordinară”, a declarat Gică Hagi la microfonul la Telekom Sport.

El a mai spus că acești copii l-au adus la stadion și tot ei îl vor scoate în stradă. „Ei mă obligă să mă duc la meciuri de acum înainte“, a confirmat Hagi, înainte să se arate mândru de jucătorii formați la academia lui, mândru de întregul proiect care, iată, a adus peste 30 de jucători în circuitele naționalelor României: „Sunt foarte mândru! Am făcut cel mai mare lucru (cu Academia Hagi). Încerc să-i sprijin pe acești copii ca să ajungă mari“.

George Pușcaș, golgeterul acestei echipe (opt goluri) și unul dintre oamenii care abia așteaptă turneul din Italia, de vreme ce joacă pentru Palermo, a recunoscut că trăiește niște emoții incredibile: „să-i vezi pe acești suporteri cum cântă, să faci bucuroși atâția oameni, asta e o senzație incredibilă. Pas cu pas, victorie cu victorie, ne-am gândit că putem face mai mult, că putem câștiga grupa, iar acum… E cel mai frumos moment al carierei și astea sunt cele mai frumoase goluri ale mele“, a spus George, care a reușit o dublă cu Liechtenstein și care numără zilele până îi iunie 2019. „E o șansă mare să ne schimbăm cariera, pentru mine va fi cu adevărat special să joc în Italia, unde joc și la echipa de club, sunt sigur că românii de acolo vor fi alături de noi“.

Și Olimpiu Moruțan, intrat pe parcurs în locul lui Ianis Hagi, a spus că nu va uita niciodată această seară foarte specială. „Ați văzut ce grup formăm! După 20 de ani, am dus România la un turneu final, suntem foarte bucuroși“, a declarat la Pro X Moruțan, unul dintre cei mai promițători jucători ai acestor două generații (între 18 și 22 de ani), înainte să le mulțumească suporterilor de la Cluj și Ploiești. 

Euro 2019. Ce trebuie să știi:

– Se joacă în Italia și San Marino, între 16 și 30 iunie

– Participă doar 12 echipe, împărțite în trei grupe de patru

– Câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi se califică în semifinale

– Cele patru semifinaliste se vor califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

– Tragerea la sorți a celor patru grupe va avea loc pe 19 octombrie

– Italia, Croația, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, Franța și România s-au calificat deja la Euro. Polonia, Grecia, Austria și Portugalia vor juca un play-off pentru celelalte două locuri disponibile

 

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Happening now