„Gold in 15 seconds”: judoka Adrian Șulcă câștigă în stil de mare campion, România începe cu aur Jocurile Olimpice de Tineret

Ciprian Rus 8 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

România începe perfect Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) 2018 de la Buenos Aires. Judoka Iosif Adrian Șulcă a obținut prima medalie – una de aur! – pentru delegația țării noastre încă din prima zi de concurs, după un parcurs fantastic până în finală.

Sportiv cu mare experiență pentru cei doar 17 ani ai săi, aruncat în luptă la competiții importante încă de la 15 ani, Adrian Șulcă (-81 kg) a făcut spectacol în sala de judo de la Buenos Aires, unde a câștigat de două ori prin ippon (la Rihari Iki din Noua Zeelandă și pe Rhys Allan din Australia) până în semifinale, pentru ca apoi să treacă de Alex Barto din Slovacia.

În finală, Adrian l-a întâlnit pe marele favorit al competiției, cehul Martin Bezdek. Nici n-a apucat bine Martin să-și înnoade centura, că Adrian era deja câștigător, după un ippon de mare efect în secunda 15 a întâlnirii!

Speranțe la medalii și la înot

Înotătorul Daniel Cristian Martin a avut și el o evolutie excelentă azi la JOT Buenos Aires 2018 și se va lupta pentru medalii la miezul nopții, în finala de 100 m spate, după ce s-a calificat cu al doilea cel mai bun timp.

Rezultate remarcabile au obținut și jucătorii de tenis de masă Cristian Pletea și Andreea Dragoman, neînvinși în primele meciuri de simplu din preliminarii. Neînvinși au încheiat primul tur și jucătorii de tenis Selma Stefania Cadar, la dublu, alături de Sun Lulu (Elvetia), și Filip Cristian Jianu, la simplu.

Jocurile Olimpice de Tineret au început azi, 8 octombrie, după ce duminică gazdele au pregătit o festivitate de deschidere superbă, urmărită la fața locului de 200.000 de oameni. 34 de sportivi vor lupta pentru România la JOT Buenos Aires 2018.

Atletism – cinci sportivi: Daniela Vasile, Adina Elena Circiogel, Razvan Carare, Cristian Gabriel Voicu, Bianca Toader;

Baschet – patru sportive: Sonia Alexandra Cazacu, Maria Ferariu, Ilinca Sofia Paun, Carla Antonia Popescu;

Canotaj – patru sportivi: Alina Maria Baletchi, Tabita Maftei, Alexandru Laurentiu Danciu, Florin Nicolae Arteni Fintinariu;

Gimnastică artistică – doi sportivi: Ana Maria Puiu și Gabriel Burtanete;

Gimnastică ritmică – Denisa Alexandra Stoian;

Judo – doi sportivi: Iosif Adrian Sulca si Giorgia Barbara Hagianu;

Haltere – trei sportivi: Sabina Baltag, Mihaela Valentina Cambei, Emanuel Marian Danciu;

Înot – patru sportivi: Maria Claudia Gadea, Ingrid Huszar, Daniel Cristian Martin, George Adrian Ratiu;

Lupte: Amina Roxana Capezan;

Sărituri în apă: Aurelian Dragomir;

Scrimă – doi sportivi: Diana Rebeca Candescu si Andrei Pastin;

Tir sportiv: Daria Olimpia Haristiade;

Tenis de masă – doi sportivi: Andreea Dragoman și Cristian Pletea;

Tenis de câmp – doi sportivi: Selma Stefania Cadar și Cristian Filip Jianu.

 

Foto: Franco di Capua, COSR

Happening now