Griezmann marchează din nou, Franța trece repede de Uruguay, își așteptă adversara în semifinalele Cupei Mondiale

Danny Coposescu 6 iulie 2018
Fast

Noul Lead se poziționează mai clar în ochii publicului ca o publicație digitală concentrată pe sport, pe poveștile și personajele lui autentice. Folosim sportul pentru a transmite valori și idei prețuite de publicul nostru țintă și pentru a-l inspira.

Împarte cu alții acest articol

Foto: Abaca/Hepta/ SPORTPICTURES

Trebuia să apară și el în rolul principal, nu? Nu vorbim despre „documentarul‟ absurd cu care și-a anunțat viitorul la echipa de club, ci de turneul ăsta, unde Franța s-a luptat cu Uruguay pentru un loc în semifinale. Scenariul a fost și n-a fost cel pe care i l-au scris mult, dar Antoine Griezmann și-a ales un moment grozav de a păși în centrul reflectoarelor.

Franța 2-0 Uruguay

„Uruguay o să fie ca Atletico. Va fi un meci plictisitor.‟  Antoine Griezmann s-a hotărât să ne ia pâinea de la gură, cu propriul său preview pentru meciul ăsta. E drept, nimeni nu știe mai bine decât el – Antoine și-a anunțat  decizia de a rămâne și sezonul viitor pe Wanda Metropolitano într-un mod ceva mai puțin scurt și la obiect.

Prima repriză de la Nizhny Novgorod s-a conformat perfect previziunii ăsteia. Nu-i vorba neapărat de plictiseală în toată regula – întreabă-i pe jucătorii francezi care au simțit fiecare strop de „garra charrua‟ pe propria piele. Sud-americanii n-au ajuns până aici prin prietenie și blândețe, deci oamenii lui Deschamps au venit cu lecția învățată și picioarele pregătite de un asalt continuu.

Dar nu îndeajuns, pentru că toate combinațiile splendide de care sunt capabili Pogba și Tolisso, Mbappe  și Griezmann, s-au desfășurat în liniște, undeva în afara acelui radius aproape de careu, unde Godin și compania se reped spre adversari ca o haită flămândă după minge. Faptul că pofta asta insațiabilă se cam potolește în jumătatea adversă n-avea cum să producă prea mult spectacol.

Scorul a fost deschis dintr-o fază fixă, când Uru…ba nu, stai! Echipa care a marcat așa aproape 60% din golurile sale la turneul ăsta s-a dovedit din nou vulnerabilă când se întoarce roata. Pepe a stricat în optimi palmaresul defensiv impecabil al Uruguayului dintr-un corner. Atunci, n-a contat, datorită lui Cavani. Dar cel din urmă a trebuit să privească din tribune, accidentat, finalizarea excelentă a lui Varane, după o lovitură liberă bătută de același Griezmann, în minutul 40.

Să-ți vezi speranțele năruite prin mijloacele pe care le-ai patentat trebuie să fie îngrozitor de dureros. Așa se explică indispoziția cu care a ieșit de la vestiare naționala lui Tabarez. Uruguay a trecut prin câteva din etapele doliului în repriza secundă. Întâi, șocul lui Muslera, care i-a împins șutul lui Griezmann în poartă, o gafă înfiorătoare care a stabilit scorul final încă din minutul 61. Apoi, furia lui Godin față de exagerările lui Mbappe. Trecem de negarea lui Suarez, care s-a zbătut mai departe de unul singur împotriva întregii apărări franceze și încheiem cu depresia lui Gimenez, care a izbucnit pur și simplu în lacrimi pe teren, cu minute bune înainte de ultimul fluier.

La urma urmei, va veni și acceptarea superiorității pe care-a arătat-o Franța astăzi, la toate capitolele. De la apărarea sigură, susținută de parada Mondialului din partea lui Lloris, la dominarea lui Pogba și Kante la mijloc, la sângele glaciar din atac. Astea sună din ce în ce mai mult a trăsăturile unei campioane.

 

 

 

 

 

Happening now