În drum spre Final 4-ul Ligii Campionilor | CSM București privește spre dubla cu Esbjerg, două meciuri care cântăresc cât un sezon întreg

Lead.ro 29 aprilie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Acum e acum, prieteni. După un sezon pestriț, cu multe jocuri bune, dar și cu altele mai slabe, CSM București intră în partea serioasă a sezonului: aici se ating sau se ratează obiectivele, astea sunt meciurile care vor colora sezonul în roz sau negru. Sau gri.


CSM București vs Esbjerg se joacă dumincă (ora 17.00), în Sala Polivalentă. Returul e programat o săptămână mai târziu, pe 8 mai.


CSM București a ajuns în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce adversara ei din optimi, CSKA Moscova, a fost exclusă din competiție. Și Esbjerg a ajuns direct în sferturi, pentru că a câștigat grupa inițială din care a făcut parte și CSM. Bucureștencele au încheiat faza grupelor pe locul 5, cu șapte victorii, un egal și șase înfrângeri, trei dintre ele frustante, cu gol primit la ultima fază.

Așa a pierdut CSM și cu Esjberg, în septembrie anul trecut, când danezele au revenit de la 18-21 și au câștigat cu 22-21, la ultima aruncare. La București a fost egal, 29-29, deci ambele întâlniri din faza grupelor au fost foarte echilibrate.

Or asta este încurajator, pentru că CSM joacă mai bine azi decât a făcut-o acum câteva luni. Cristina Neagu e într-o formă foarte bună, a confirmat-o și la echipa națională, iar la linia de nouă metri a apărut o altă jucătoare importantă, Eduarda Amorim, venită de la Rostov Don special pentru acest final de sezon.

Va fi interesant de văzut acum dacă Adi Vasile și jucătoarele lui au învățat să gestioneze mai bine finalurile de meci. Căci senzația este că echilibrul din grupe se va vedea și aici, în cele două meciuri de calificare în Final 4.

Esbjerg va porni cu prima șansă – măcar în teorie -, pentru că danezele au un lot echilibrat, cu jucătoare valoroase pe fiecare post, și cu o Henny Reistad care pare pregătită să se ia la întrecere cu Neagu în reușite personale.

Campioana Danemarcei a pierdut un singur meci în actuala ediție a Ligii Campionilor, așa că încrederea va aparține probabil jucătoarelor lui Jesper Jensen, care conduce și naționala Danemarcei. Dar parcă și presiunea va fi mai mare tot pe daneze: o eventuală ratare a turneului Final 4 ar anula, în bună măsură, parcursul excelent din faza grupelor.

Pentru CSM ar însemna o revenire în ultima fazei a competiției pe care a câștigat-o în 2016, la prima participare, și unde nu s-a mai calificat din 2018.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Top Stories