Între bugete locale și ambiții internaționale, CSM București caută jucătoare pentru sezonul următor. Și cu atâtea zvonuri, cui îi mai arde de micuța Thuringer?

Lead.ro 8 februarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu două zile înaintea deplasării din Germania, pentru meciul cu Thuringer, al treilea din grupa principală a Champions League, veștile și zvonurile din jurul lui CSM București s-au adunat grămadă, ca pentru a trece și victoria recentă cu Corona Brașov, dar și întâlnirea din Ligă în umbra planurilor pentru anul următor. Și chiar dacă bugetul Primăriei e încă subiect de gâlceavă publică între primăriță și oamenii de la guvernare, CSM pare să-și păstreze ambițiile: și pe cele de finanțare, și pe cele sportive.

Astfel, ziarul L’Équipe, citat de Pro Sport, anunță că experimentatele Nora Mork și Carmen Martin ar fi (alte) două transferuri importante pregătite de CSM pentru sezonul următor. Cu plecările Majdei Mehmedovic și Jovankăi Radicevic, care au anunțat deja că se vor întoarce acasă, la Buducnost, Mork și Martin – între cele mai bune jucătoare ale lumii pe posturile lor (atunci când sunt sănătoase) – ar putea fi, dacă zvonurile astea au ceva substanță, două dintre puținele jucătoare străine vizate de CSM, al cărui plan pentru următorul sezon e să atragă mai multe jucătoare din nucleul naționalei României. Oferta făcută Crinei Pintea, pivotul lui Gyor, care trăiește cea mai bună perioadă din cariera ei, este deja cunoscută, însă presupusul interes pentru Eliza Buceschi, Laura Chiper (jucătoare ale Brașovului), Denisa Dedu și Gabi Perianu (ambele la Siofok, de care Melinda Geiger tocmai s-a depărțit, cu patru luni înaintea termenului, din cauza problemelor de sănătate) e mai proaspăt. Și se aliniază mai bine declarațiilor de intenție pe care Andrei Luca, team managerul CSM, le făcea publice recent:

„[…] și alte cluburi din afară își aduc jucătoare din națională, și România a făcut asta în 2006, când a adus jucătoare din străinătate la Râmnicu Vâlcea și au construit o echipă puternică. Încercăm să facem asta la CSM. Vom face cunoscute nume doar când contractele sunt semnate – e vorba de zile, săptămâni, apoi vom anunța componența echipei din 2019.”

Până la sezonul următor, CSM încearcă să-și bifeze obiectivele obișnuite – titlul în România și calificarea în Final4-ul Ligii Campionilor. Însă lucrurile nu sunt simple. În Liga Florilor, CSM așteaptă eventuali pași greșiți din partea lui Râmnicu Vâlcea, o adversară cu adevărat puternică până acum> 13 victorii din 13 meciuri, înaintea derbiului cu Baia Mare, altă echipă de podium.

Dincolo, în Liga Campionilor, campioana României caută să termine grupa principală pe locul doi (la cum arată lucrurilor, Gyor nu poate fi prinsă), și asta mai ales pentru a juca returul sfertului de finală la București. Căci dacă vorbim despre numele potențialei adversare de acolo, între Metz, Rostov și Buducnost nu sunt, în momentul ăsta, mari diferențe.

Thuringer – CSM București se joacă duminică, 10 februarie, de la ora 15.00 (direct pe Telekom Sport și Digi Sport).

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now