Iulia Dumanska: „E un moment foarte greu pentru toată lumea. Trebuie să ne adunăm, o să avem foarte multe lucruri de învățat”

Lead.ro 10 decembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Tristă după înfrângerea cu Croația, deși a încercat să zâmbească în discuția virtuală cu jurnaliștii, Iulia Dumanska a încercat să explice ce n-a mers în jocul României, cum a simțit echipa Croației și ce speră să învețe din această experiență.

Ce spune Iulia despre meci:

„Croația a jucat foarte bine azi, au jucat ca o echipă, s-au completat foarte bine. Din păcate, azi nu ne-a ieșit jocul. Nu știu ce să zic, chiar nu știu ce să zic. E un moment foarte greu pentru toată lumea, ne pare foarte rău că n-am reușit un rezultat mai bun, dar ăsta este sportul, trebuie să ne adunăm, pentru că mai avem două meciuri grele în grupă, cu Ungaria și Olanda. Trebuie să fim unite în continuare și să încercăm să jucăm un handbal mai bun.”

Cum a simțit, din poartă, apărarea centrală:

„Din păcate, am primit foarte multe goluri de la 6 metri, nu ne-am sincronizat în apărare, se pare că azi a fost o zi foarte rea pentru noi. Trebuie să ne adunăm, să încercăm să reparăm greșelile la antrenamente, în primul rând, și să jucăm mai bine apoi și în meciurile oficiale.”

„Mi-ar plăcea să câștigăm mai multe meciuri, să ne clasăm mai sus. Dar se pare că trebuie să luăm pas cu pas, să muncim mai mult la antrenamente și să ne bucurăm de handbal”

„În prima repriză, ele au reușit să revină de la 8-4 pentru noi, la 12-8, 13-8 pentru ele. E greu, din păcate în atac nu ne-a ieșit mai nimic, portărița lor a prins mingi foarte ușor. E un moment greu pentru mine și pentru colegele mele.”

Dacă a fost surprinsă de echipa Croației:

„Da, mă surprinde, pentru că știu că lipsesc mai multe jucătoare de bază. Dar au arătat că se poate întâmpla orice în sport. Doar trebuie să fii unit, să-ți ajuți colegele și asta a arătat Croația. Da, echipa Croației cu siguranță e o surpriză a turneului, felicitări lor. Noi trebuie să ne adunăm și să mergem mai departe.”

Cât de unită simte că e echipa României:

„În opinia mea, noi suntem unite, ne ajutăm una pe cealăltă, ne susținem, ne încurajăm de pe bancă. Nu pot să zic că nu suntem unite. Dar se pare că trebuie să fim și mai unite.”

Cu ce lecție rămâne după acest rezultat:

„Cu siguranță de la acest campionat european o să avem foarte multe lucruri de învățat, este o experiență mare pentru toate jucătoarele, și pentru cele care au mai multe meciuri în picioare, și pentru cele care sunt doar la început. Chiar dacă este o experiență mai grea, mai cu tristețe, este o experiență care ne va ajuta pe viitor, sunt sigură de asta.”

„E un moment trist, dar ca sportiv, ca profesionist, trebuie să fii foarte puternic psihic, să știi să treci peste aceste momente, pentru că da, eu sper, dacă o să fiu sănătoasă, să mai joc mulți ani. Dar această experiență, acest Campionat cu siguranță o să mă ajute să fiu și mai puternică psihic – și asta este o lecție. Cred că o experiență mai tristă este o experiență care mă va ajuta. Nu se uită.”


După înfrângerea de azi, România rămâne fără puncte într-o grupă în care Croația, ajunsă acum la 6 puncte, are toate șansele să avanseze în lupta pentru medalii. Și asta este o realizare excepțională pentru o echipă lipsită de multe jucătoare, dar nu și de curaj.

Pentru echipa României urmează trei zile de pauză, apoi meciul cu Ungaria de pe 14 decembrie (ora 21.30). O zi mai târziu, fără mult timp pentru odihnă și regenerare, România va juca juca cu campioana mondială Olanda (ora 17.00), în ultimul meci din Main Round.

Cristina Neagu, cu șase goluri, Eliza Buceschi, cu cinci, și Lorena Ostase, cu trei goluri, au fost cele mai bune marcatoare ale României.

Tot azi, Norvegia, cealaltă mare favorită la semifinale, a bătut Olanda, 32-25, în al doilea meci din grupa României. Norvegia și Croația au acum câte 6 puncte.

**

Primele două clasate se califică pentru semifinale, locul al treilea va merge spre meciul de clasament pentru locurile 5-6.


În cealaltă grupă, Rusia și Franța au ajuns și ele la 6 puncte, și foarte aproape de semifinale, după două victorii la un gol diferență contra Muntenegrului, respectiv Spaniei – revenită de departe, dar prea târziu, în meciul cu Franța.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories