JO Tokyo, ziua a 13-a | Finală la suliță pentru Alexandru Novac, înfrângere pentru Incze Kriszta în drumul spre bronz

Lead.ro 4 august 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cu doar câteva zile rămase din programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivii români care intră în competiție sunt tot mai puțini. Dar, chiar și așa, satisfacțiile nu lipsesc, la fel momentele de dramatism: atletismul ne oferă și azi un motiv de bucurie, în vreme ce competiția de la lupte feminin ne-a oferit un final de meci cu lacrimi în ochi.

Lucrurile importante din ziua a 13-a a Jocurilor, în fluxul nostru de informații de la Tokyo. Așa cum te-ai obișnuit, materialul este actualizat odată cu veștile importante.

*


ORA 8:05 – ALEXANDRU NOVAC PRINDE FINALA LA ARUNCAREA SULIȚEI

După frumoasa performanță de ieri de la aruncarea ciocanului feminin, atletismul românesc ne mai oferă o prezență în finală la Tokyo. Sulițașul Alexandru Novac s-a calificat în finala de aruncarea suliței, după ce prima sa încercare, 83,27 m, a fost a șaptea cea mai bună perfomanță din calificări.

Recordul personal al lui Alexandru Novac este 86.37 metri. Acesta este și recordul României.

Finala probei are loc pe 7 august, de la ora 14:00.


ORA 7:33 – FINAL DE DRUM ÎN LACRIMI PENTRU INCZE KRISZTA

Luptătoarea Incze Kriszta nu a reușit să profite de șansa recalificărilor pentru medalia de bronz. Sporiva noastră a fost învinsă, în limitele categoriei 62 kg, de mult mai experimentata letonă Anastasia Gregorieva, triplă campioană europeană.

Kriszta a condus cu 2-0 și a recuperat la 6-8 cu 1 minut înainte de final, dar a forțat victoria cu câteva secunde înainte de limita celor 6 minute și a fost surprinsă de adversară. Scor final 7-14, iar Kriszta a părăsit plângând sala din Tokyo.


Foto: COSR / Team Romania / Cristian Nistor

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now