JO Tokyo, ziua a 12-a | Larisa Iordache e în lacrimi, nu poate concura la bârnă din cauza durerilor, echipajul de canoe 1000 m, locul 5 în finală

Lead.ro 3 august 2021

Zi frustrantă pentru delegația României la Tokyo, care rămâne fără medalii după disputarea a încă trei probe în care ne puseserăm speranțe. Dar, mai frustrant decât orice e faptul că gimnasta noastră Larisa Iordache nu a reușit, din cauza accidentării, să-și joace șansa la o medalie în finala la bârnă.

Lucrurile importante din ziua a 12-a a Jocurilor, în fluxul nostru de informații de la Tokyo. Așa cum te-ai obișnuit, materialul este actualizat odată cu veștile importante.

*


ORA 16:35 BRAZILIA ȘI SPANIA, ÎN FINALA TURNEULUI OLIMPIC DE FOTBAL

Finală fără surprize în turneul olimpic de fotbal, o competiție la care, în momentul tragerii la sorți, îndrăzneam să sperăm și noi la medalii. Până la urmă, în ultimul act al competiției ajung două echipe de mare tradiție, care, spre deosebire de România, dar și de alte națiuni, au deplasat în Japonia loturi serioase, perfect compatibile cu așteptările la podium.

Jucate azi, ambele semifinale au ajuns în prelungiri. Brazilia a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se impune în fața ambițioasei formații a Mexicului, în timp ce Spania a reușit să tranșeze meciul cu echipa țării-gazdă, Japonia, prin Marco Asensio, în minutul 115. Finala dintre Brazilia și Spania va avea loc sâmbătă, 7 august.


ORA 15:55 LOCUL 6 CU PERSONAL BEST PENTRU BIANCA GHELBER LA ARUNCAREA CIOCANULUI!

Bianca Ghelber a terminat finala la aruncarea ciocanului pe un foarte bun loc 6. Bianca a reușit cea mai bună aruncare a sa la a treia încercare, un excelent 74,18 m, cu care și-a corectat recordul personal cu peste 2 metri!


ORA 13:40 – INCZE KRISZTA RĂMÂNE ÎN CURSA PENTRU BRONZ

Incze Kriszta prinde recalificările în cadrul categoriei 62 kg, după ce adversara sa din sferturi, Tynybekova Aisuluu, s-a calificat în finala olimpică. Mâine dimineață (ora 5:00, ora României), Krizsta va lupta pentru bronz împotriva letonei Anastasia Grigorjeva, o luptătoare foarte experimentată, cu un palmares impresionant.

Dacă va trece de Anastasia, Kriszta va lupta pentru bronz, mâine, în sesiunea de după-masă, care începe la 12:15.


PRIMELE CUVINTE ALE LARISEI IORDACHE

„Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea.”

„Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci”, a scris Larisa pe rețelele sociale imediat după retragerea din finală. „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit. Durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.”

Dar oricâte povești minunate ne spune zi de zi, sportul nu e un basm care se încheie mereu cum îți dorești. Uneori poți să faci tot ce ține de tine, să strângi din dinți oricât de mult, să treci peste oricâte dureri și suferințe, fizice și sufletești, să îți dorești, și să nu fie suficient. Și trebuie să găsești un mod de-a te împăca cu asta.

Larisa Iordache a trecut peste multe momente de suferință în ultimii ani. Andreea Giuclea a scris despre ce înseamnă această nou încercare pentru gimnasta din România.


ORA 9:31 – LARISA IORDACHE NU POATE LUA STARTUL ÎN FINALA DE LA BÂRNĂ DIN CAUZA DURERILOR

Gimnasta Larisa Iordache, cotată cu șanse la medalie în finala pe aparate de la bârnă, a părăsit cu ochii în lacrimi sala de concurs după ce a resimțit dureri puternice la picior în timpul exercițiilor de încălzire.

Larisa suferise o entorsă de metatarsian la piciorul stâng în timpul concursului de pe 25 iulie, dar starea ei fizică o împiedică să lupte în finala programată pentru ora 11:50. Încă un episod dureros pentru sportiva noastră, care luptă de multă vreme cu accindetările.

 


ORA 6:55 – INCZE KRISZTA PIERDE ÎN SFERTURI, SPERĂ LA O NOUĂ ȘANSĂ PENTRU BRONZ

Incze Kriszta a fost învinsă categoric (0-6) de campioana mondială Aisuluu Tynybekova din Kîrghîztan și a ratat șansa de a merge în semifinalele competiției olimpice de lupte, categoria 62 kg, feminin. Kriszta așteaptă acum să vadă parcursul oponentei sale în semifinalele programate la ora 12:20. Dacă Aisuluu învinge, Kriszta va intra în recalificări și va lupta pentru o medalie de bronz.


ORA 6:01 – CĂTĂLIN CHIRILĂ ȘI VICTOR MIHALACHI, LOCUL 5 ÎN FINALA DE DUBLU MASCULIN 1000 M LA CANOE

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au terminat în afara podiumului finala la 1000 m. Cei doi sportivi români au tras tare în a doua jumătate a cursei, dar nu s-au putut apropia de trio-ul format din China, Cuba și Gemania, care au dus o luptă senzațională pentru medalii. În final, s-a impus Cuba, după ce China condusese cursa încă de la start, iar sportivii noștri au ajuns la finiș pe locul 5.


ORA 05:50 – INCZE KRISZTA, VICTORIE LA 62 KG

Luptătoarea noastră Incze Kriszta Kriszta Incze a învins-o cu scorul de 3-1 pe experimentata sportivă maghiară Marianna Sastinîn turul 1 la lupte feminine, în limitele categoriei 62 kg. În sferturile de finală ale competiției, Kriszta va avea un meci infernal cu Aisuluu Tynybekova din Kârgâzstan.


ORA 03:50 – ECHIPAJUL DE CANOE DUBLU 1000 M, ÎN FINALA OLIMPICĂ!

Canoiștii români Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au făcut o cursă excelentă în semifinalele probei de 1000 m și au terminat pe locul 2, în urma Chinei, care a stabilit cel mai bun timp olimpic, 3:27.023, corectat imediat, în semifinala 2, de Germania, care a scos un timp de 3:26.812. În finala de la ora 05:53, România va trage pe culoarul 3.


PROGRAMUL ROMÂNILOR LA TOKYO MARȚI, 3 AUGUST

ATLETISM
13:15 – aruncarea greutății, cu Rareș Toader în calificări
14:35 – Bianca Ghelber e în finală la aruncarea ciocanului

GIMNASTICĂ
11:50 – Larisa Iordache e în finală la bârnă

KAIAC-CANOE
03:44 – Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă sunt în semifinale la canoe dublu 1000 de metri
05:53 –  Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, finală la canoe dublu 1000 de metri

LUPTE
06:00 – categoria 62 kg la feminin, turul 1: Kriszta Incze vs Marianna Sastin (din Ungaria)

Foto: COSR / Team Romania / Cristian Nistor

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.