Jucătoarele CSM-ului, după înfrângerea cu Vipers: „Sperăm să ne revenim, să fi fost ăsta dușul rece“

Lead.ro 4 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

La câteva minute după o înfrângere care a scos la lumină toate problemele unui grup care încă încearcă să lege o echipă, jucătoarele CSM-ului au fost invitate să analizeze ce n-a mers cu Vipers Kristiansand, o campioană a Norvegiei care tocmai a reușit prima ei victorie în acest sezon de Liga Campionilor.

„E destul de dureroasă înfrângerea, pentru că reușisem să câștigăm pe terenul lor și ne-am fi dorit foarte mult să câștigăm și acasă“, a spus Iulia Curea la microfonul Telekom. „Dar când primești 31 de goluri, n-ai cum să câștigi. E o zi neagră pentru noi ca echipa, nu am reușit să ne regăsim în aparare, în atac ne-am creat situații, dar nu am reușit să dăm gol. De la începutul sezonului am spus ca anul acesta o să avem probleme mari în aparare și așa este. O să mai muncim acolo. Încercam, ne luptăm la antrenamente, ce să facem… Azi n-am avut spirit de luptă în apărare, dar eu rămân optimistă, știu că putem, însă trebuie să ne regăsim spiritul de luptă. Pentru că din apărare prindem aripi. Când iei gol după gol, n-ai cum să câștigi.“

Tot pentru Telekom, Andrea Lekic, care n-a reușit nici ea mare lucru pe teren, a punctat același lucru: apărarea n-a fost la nivelul la care trebuia să fie. „Încă încercăm să ne găsim forma, sezonul e lung. Eu încă cred ca va fi bine, nu vreau să fiu negativistă. Trebuie să facem o analiză serioasă, ele au fost mai bune pe toate pozițiile. Nu ne-am simțit bine în seara asta. Cred că am jucat ca o echipa, dar trebuie să reparăm la antrenament tot ce n-a mers azi, pentru că urmează un meci greu cu Ferencvaros. Noi punem cea mai mare presiune pe noi, acum trebuie să găsim și soluții să ne revenim după înfrângeri.”

Sârbul Dragan Djukic, care urmărea a cincea victorie la rând de la recenta lui numire pe banca lui CSM, a recunoscut cu sportivitate că norvegiencele au jucat un handbal mai bun: „noi am fost nervoși de la început, n-a fost seara noastră. Poate trebuie să ne pregătim mai bine, dar nu mă așteptam la un astfel de joc. Orice echipă are nevoie de timp ca să devină o echipă. O să luptăm în continuare. Sper să jucam mai bine cu Ferencvaros. Trebuie să ne apărăm mai bine și să folosim mai multe jucătoare.”

Oana Manea s-a referit la ambiție și concentrare: parcă au lipsit. „Ele au venit să joace ca și cum era ultima lor șansă. Și sunt nordice, joacă până în ultimul moment. Sper să ne revenim, să fi fost ăsta dușul rece. Nu pot să dau vina pe nimeni, împreună câștigăm, împreună pierdem. Avem și un antrenor nou, nu știu dacă poate să schimbe totul în două săptămâni, avem nevoie de timp și de multă muncă.“

*

Cu patru puncte din patru meciuri – două victorii și două înfrângeri -, CSM București rămâne pe locul doi în grupa D. Ferencvaros, care a câștigat ceva mai devreme cu Bietigheim, are șase puncte, iar Bietigheim și Vipers au câte trei. Asta înseamnă că CSM se va deplasa în Ungaria (11 noiembrie), pentru meciul cu Ferencvaros, cu cuțitul la os.

Așa cum știi, primele trei clasate vor merge mai departe în grupele principale, unde vor duce și punctele obținute împotriva celorlalte două echipe calificate. La cum arată lucrurile astăzi, CSM ar fi avantajată dacă Bietigheim ar câștiga următorul meci cu Kristiansand. Asta cu condiția să-și ia revanșa în fața echipei germane, în ultima etapă a grupei: meciul de la București cu Bietigheim se va juca pe 18 noiembrie, chiar înaintea cantonamentului pregătitor pentru Campionatul European din Franța (29 noiembrie – 16 decembrie).

Foto: Razvan Pasarica/SPORTPICTURES

Happening now