Jucătoarele României trag primele concluzii după EURO: „Am făcut o treabă bună, dar e nevoie de mai mult pentru a câştiga medalii”

Lead.ro 16 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ajunse la interviurile din zona mixtă dezamăgite că revenirea lor din final n-a fost de ajuns, jucătoarele României au încercat să tragă primele concluzii după acest European încheiat pe locul patru, atât de aproape de medalii.

Denisa Dedu, ale cărei intervenții din a doua repriză au dat startul și apoi au alimentat revenirea României, a spus că meciul s-a pierdut din cauza începutului slab. „Am început moale. De fapt, nici echipa Olandei nu a fost în cea mai bună formă, probabil că și ele au resimţit oboseala. Cred că aveam şanse (dacă începeam mai bine), am văzut asta spre final, dar a fost prea târziu”, a spus Denisa.

Întrebată cu ce sentiment rămâne după acest loc patru la Euro, Denisa a răspuns că „au fost multe lucruri bune, dar trebuie să vedem unde mai avem de lucrat pentru a păstra același ritm pe toată durata turneului. Anul acesta nu am reuşit să menținem ritmul din grupe, dar cred trebuie să fim mândri că am ajuns până aici. Am făcut o treabă bună, dar e nevoie de mai mult pentru a câştiga medalii”, a spus Denisa.

Cristina Laslo a văzut lucrurile la fel: „Am început destul de timorate, cu emoţii, dar cred că dacă meciul mai dura cinci minute le băteam. La început ne-a lipsit încrederea din apărare şi forţa în atac. Am revenit bine, dar apoi au apărut greșelile din final. Cred că acolo ne-am dorit prea mult, de-asta au apărut greşelile acelea simple… Nu mai contează. Diferenţa s-a făcut în prim repriză”, crede Laslo, care a marcat trei goluri și a scos câteva forțări în atacul advers.

„Vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost în sală, dar şi celor care au fost în faţa televizoarelor. Sunt convinsă că au fost sute de mii”, a mai spus Cristina, tot mai importantă pentru echipa națională.

Mădălina Zamfirescu, a cărei intrare în teren a reușit să energizeze jocul României, a fost rugată să tragă câteva concluzii la finalul competiției: „Cred că ne putem bate cu oricine, am demonstrat asta din nou. Din păcate, accidentarea Cristinei ne-a afectat și jocul, și psihicul, dar eu sunt mândră de colegele mele. Am arătat că ne-am dorit, ne-am bătut până la capăt. Vom plânge după medaliile astea la fel cum plângem pentru fiecare meci pierdut, dar eu vreau să-mi felicit colegele, sunt mândră de ele.”

Foto: EHF EURO © Stanko Gruden / kolektiff

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories