La un pas de medalie. Ovidiu Ionescu luptă pentru semifinalele probei de dublu a Mondialului de la Budapesta

Ciprian Rus 25 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nivelul ridicat al tenisului de masă practicat la Campionatele Mondiale de la Budapesta a cernut miercuri lista sportivilor români cu pretenții de sferturi de finală.

Marile noastre speranțe la probele feminine, Bernadette Szocs și Eliza Samara, au fost eliminate în faza optimilor de finală atât la simplu, cât și la dublu, unde evoluau împreună. Bernie a pierdut cu 0-4 la Wai Yam Minnie Soo (Hong Kong), în vreme ce Eliza a rezistat eroic (2-4) în fața unei sportive de top din China, Manyi Wang, dar cele două seturi pierdute în prelungiri au fost prea mult. La dublu feminin, Eliza Samara și Bernadette Szocs au pierdut destul de clar (1-4) împotriva lui Hyo Sim Cha și Hae Nam Kim (Coreea de Nord).

Singurul tenismen român care a ajuns la un pas de medalii, în sferturi, este vicecampionul european la simplu Ovidiu Ionescu. Performanța lui Ovi vine în proba de dublu masculin, acolo unde joacă alături de partenerul său obișnuit, spaniolul Alvaro Robles. În optimi, Ovidiu și Alvaro au învins repede, 4-1, perechea Jonathan Groth – Liam Pitchford.

În sferturi, Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles vor juca azi, joi, de la ora 19, împotriva lui Christian Karlsson și Mattias Falck din Suedia. Calificarea în semifinale înseamnă automat obținerea medaliei mondiale de bronz.

*

La precendenta competiție majoră a tenisului de masă, Europenele de la Alicante, România a trecut de faza sferturilor de finală doar prin Ovidiu Ionescu, cel care avea să câștige, până la urmă, medalia de argint.

La Mondialul de acum 2 ani, găzduit de Dusseldorf, cele mai bune performanțe ale delegației noastre au fost optimile atinse, la simplu feminin, de Eliza Samara și Daniela Dodean, eliminate de sportive din top 6 mondial. Ovidiu a avut și atunci o prestație apreciată, la simplu, unde, în 16-imi, i-a luat un set liderului mondial al momentului, multiplul campion chinez Ma Long.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now