Reacții după Rusia | Lorena Ostase: „Am demonstrat că putem, dar poate n-am crezut în noi până la capăt”

Andrei Năstase 8 decembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Kumamoto, Japonia)

Tânărul pivot Lorena Ostase, care a înscris de două ori în poarta Rusiei și a făcut, ca multe dintre colegele ei, un meci bun până la 15-17, în preajma minutului 40, a spus la final că deși se bucură pentru prima repriză bună făcută de România, simte că echipa n-a crezut până la final că poate câștiga: „Am jucat foarte bine în prima repriză și sunt fericită pentru asta. Și primele 10 minute din repriza a doua au fost foarte bune, din păcate, cred că n-am crezut în noi până la capăt. Poate am fost și puțin extenuate, dar n-am avut încredere în noi și trebuie să rezolvăm treaba asta. Am demonstrat de mai multe ori că se poate, în prima repriză. Am fost acolo, am fost chiar peste ele în unele momente. Cu mai multă muncă, sperăm să fie mai bine pe viitor.”

Întrebată de ce crede că a lipsit această încredere de care jucătoarele și antrenorii lor se îngrijesc atât de bine în ultima vreme (nu doar la turneul acesta), Lorena a nuanțat: „Nu am vrut să spun că ne-a lipsit încrederea, cred că pe moment nu am realizat că noi conducem Rusia, că noi putem, că noi eram cu ele. Și poate a fost un moment în care nu am acolo, au fost câteva minute în care ele s-au dus la 3-4 goluri și apoi acest ecart a fost puțin cam mare, n-am mai avut timp să-l recuperăm.”

Jucătoarea de 22 de ani, aflată la primul turneu final de senioare, care ieri ne spunea că pentru jucătoarele tinere e important că experiențele meciurilor de până acum au fost diferite – „câte o șansă unică să învățăm ceva în plus”– , crede că scorul arătat de tabelă e totuși prea dur pentru cum a simțit meciul din teren.

Ce crede că a făcut bine România în prima parte? „În primul rând, ne-am apărat foarte bine la cele două arme ale lor, Anna Sen și Anna Vyakhireva, le-am oprit foarte bine. Din păcate, am luat trei goluri din poartă în poartă, ceea ce, cum se spune în sport, ne-a pus fier în picioare. Dar am luat-o de la capăt și am demonstrat că, cu toate acestea, suntem la un nivel apropiat.”

Despre arbitraj, Lorena spune că e posibil să fi dezavantajat România în unele momente, „dar nu putem da vina pe asta.”

Ce-și propune România în următoarele meciuri și ce și-a propus echipa în acest Main Round? „În primul rând, am zis că dacă am ajuns aici, să dăm tot posibilul să mergem cât mai departe, să ajungem cât mai târziu acasă. Și în același timp să creăm ceva între noi. Luăm fiecare meci în parte, luptăm, iar la final sperăm să iasă totul bine și să fim mândre de noi că putem da totul pe teren.”

Ce urmează

După meciul ăsta, Rusia a făcut 6 puncte, Spania o poate imita dacă bate astăzi Suedia, iar Muntenegru pornește favorită contra Japoniei.

După o zi de pauză, ne așteaptă alte două meciuri diferite, în care jucătoarele fără experiență o pot câștiga, relațiile de joc pot fi dezvoltate, timing-ul din atac și colaborarea din apărare pot fi exersate exact la nivelul potrivit.

Programul României în Main Round:

Marţi, 10 decembrie, 13.30 – România – Suedia

Miercuri, 11 decembrie, 11:00 – România – Japonia

Foto: FRH

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories