Mai bună în prima repriză, SCM Râmnicu Vâlcea oprește revenirea de final a lui CSM București, câștigă Cupa României la handbal feminin!

Lead.ro 6 septembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După o pauză de peste șase luni de zile, handbalul feminin românesc a revenit cu duelul tensionat cu care ne-a obișnuit în ultima vreme: CSM Bucureși și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit în finala Cupei României, la capătul unui turneu Final 4 organizat în Polivalenta din București, cu doar o săptămână înaintea debutului Champions League.

SCM Râmnicu Vâlcea, care a primit, nu fără controversă, primul loc al sezonului trecut – chiar dacă nu s-a acordat și titlul de campioană -, a pornit ,ușt mai bine, s-a desprins la 3-0 și apoi 6-2, înainte ca Adi Vasile, antrenorul lui CSM, să ceară primul timeout.

Cristina Neagu i-a lăsat locul în atac Alexandrinei Barbosa, jucătoarea portugheză (care reprezintă Spania) a angajat-o bine pe Crina Pintea, pivotul României a reușit primul ei gol, însă Vâlcea, cu Florentin Pera foarte agitat pe margine, n-a clipit: alte două goluri au dus scorul la 8-4.

Și lucrurile au continuat din rău în mai rău pentru CSM, care s-a văzut distanțată la 11-4, înainte ca al doilea timeout cerut de Adi Vasile să taie, măcar pentru moment, ritmul vâlcencelor.

Cu toate astea, la pauză s-a intrat cu 15-7 pentru Râmnicu Vâlcea, care a arătat mai bine peste tot: la viteza de joc, la imaginația din atac și la intensitatea din apărare, o apărare sprijinită și de intervențiile excelente ale croatei Martei Batinovic, în poarta lui SCM.

Ei bine, toate astea s-au schimbat după pauză.

CSM București a ieșit de la vestiare cu mai mare ambiție, echipa lui Vasile a strâns rândurile în apărare, a închis mai toate ușile spre poarta Denisei Dedu, parcă tot mai inspirată și ea, iar după 10 minute furioase, perioadă în care CSM a atacat în șapte, fără portar, avansul lui SCM Râmnicu Vâlcea a fost redus la trei goluri: 17-14.

Și tot pe un atac în superioritate a venit și golul 15, spre jumătatea reprizei a doua, când CSM părea greu de oprit.

Însă lucrurile se schimbă repede în handbal și, după două greșeli individuale în atacul bucureștencelor, Râmnicu Vâlcea a găsit două goluri și s-a distanțat la 19-15.

A fost o foarte importantă gură de aer pentru SCM, iar aici, cu ceva mai mult de 10 minute rămase de jucat, meciul părea să fie decis.

Numai că CSM București, ajutată de câteva intercepții excelente pe atacul advers, a revenit din nou la două goluri distanță, 18-20, și chiar a ratat două șanse consecutive de 19-20, înainte ca Liscevic, una dintre cele mai bune jucătoare ale Vâlcei, să-și ducă echipa la 21-18.

Neagu, de la șapte metri, s-a asigurat că finalul va rămâne tensionat, și Florentin Pera – palid, extenuat pe marginea terenului – a resimțit din plin presiunea.

Mai devreme, protestele lui au costat-o pe Vâlcea o eliminare de două minute, dar ultimul lui timeout, cerut cu patru minute înaintea ultimului fluier, a reușit să le ofere vâlcencelor liniștea necesară pentru a trece cu bine linia de sosire.

S-a terminat 22-19 pentru SCM Râmnicu Vâlcea, care a sărbătorit victoria asta complicată cu o frumoasă coregrafie de final.

*

Pentru cele două echipe urmează debutul din Liga Campionilor, într-un nou format, cu două grupe de opt echipe.

SCM Râmnicu Vâlcea va juca pe 12 septembrie (de la ora 19.00), pe terenul lui Brest, iar CSM București va primi în aceeași Sală Polivalentă vizita lui Metz, pe 13 septembrie (ora 17.00).

 

Foto: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

 

Top Stories