Manchester City o elimină pe Real Madrid, Lyon provoacă surpriza și o scoate pe Juve!

Lead.ro 7 august 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nici Real Madrid, nici Cristiano Ronaldo nu mai găsesc calea către trofeul pe care îl monopolizaseră împreună, în urmă cu câțiva ani. E notabil cum ambele părți se chinuie, după despărțire, în Ligă: după trei trofee consecutive, Real n-a mai trecut de optimile de finală, iar Ronaldo n-a trecut de sferturi.

Dacă în competițiile interne au câștigat titlurile acestui sezon întârziat, în Champions League, atât spaniolii, cât și fosta lor vedetă sunt marile absente de la Lisabona, unde se va juca Final Eight-ul Champions League: Real și Juventus nu au putut întoarce dezavantajul din turul optimilor de finală, fiind eliminate de Manchester City, respectiv Lyon.

Într-un meci de gală, City a fost din nou superioară Madridului lui Zidane, ca și în tur, câștigând, de altfel, cu același scor, 2-1. Varane a avut o seară de coșmar, greșelile lui individuale fiind transformate în două goluri de Sterling și Jesus, oamenii de gol ai lui Guardiola. Realul nu s-a lăsat ușor, a avut momentele sale în atac, dar per total e o calificare meritată pentru City, care-și vede validată pregătirea prelungită făcută pentru acest meci și rămâne în cursă pentru trofeul pe care și-l dorește atât de mult. Guardiola va avea altă problemă de rezolvat acum: cum va gestiona o lună august dedicată pregătirii Ligii Campionilor, astfel încât să nu o afecteze asta la startul Premier League.

Cât despre Zinedine Zidane, e prima lui eliminare din Champions League, ca jucător sau antrenor, din 2006 încoace!

Dincolo, la Torino, Juventus nu a putut profita de faptul că Lyon a venit la acest retur fără multe meciuri în picioare, după o pauză prelungită, cauzată de anularea competiției interne din Franța. Juve s-a văzut prompt condusă, iar eforturile lui Cristiano – care a reușit o dublă și a devenit primul jucător din istorie care înscrie cel puțin 10 goluri în UCL pentru trei echipe diferite – au fost insuficiente. Juve își încheie simbolic un sezon în care a trebuit să revină de atâtea ori în meciuri în care pleca mare favorită și, exceptând perioada bună post-revenire, s-a chinuit mai mult decât a convins. O eliminare care, practic, șterge bucuria torinezilor după titlul câștigat recent în Serie A și îi pune viitorul lui Sarri la Juve sub semnul întrebării.

Manchester City și Olympique Lyon merg la Lisabona unde se vor întâlni, de altfel, în sferturi. Barcelona – Napoli (1-1 în tur) și Bayern – Chelsea (3-0) sunt meciurile retur de mâine seară.

 

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now