Medalie pentru România la Mondialele de tenis de masă, juniori: Cristian Pletea s-a calificat în semifinale, după un joc fabulos!

Ciprian Rus 8 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

UPDATE:

Cristian Pletea a fost învins în patru seturi în semifinalele probei de simplu masculin din Australia (la 5, la 3, la 8 și la 6) de către chinezul Xu Haidong, unul dintre marii favoriți ai competiției, și a câștigat, astfel, medalia de bronz la Mondialele de tineret.

ARTICOLUL INIȚIAL:

„SCENE I-RE-A-LE!”, astfel a consemnat pagina oficială de Facebook a Federației Internaționale de Tenis de masă victoria spectaculoasă a lui Cristian Pletea în fața chinezului Yu Heyi, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Juniori din Australia.

Cristian a trecut cu 4-0 de Yu, dar toate seturile au fost strânse (12-10, 13-11, 11-9, 11-7) și, mai ales, spectaculoase, cu un tenis extrem de agresiv al asiaticului, parat impecabil de defensiva jucătorului nostru. În optimi, Pletea făcuse de asemenea spectacol, tot 4-0, și tot împotriva unui asiatic, Hsin-Yang Li.

Prin calificarea în semifinale, Cristian Pletea aduce României prima medalie la Campionatul Mondial din Australia (finala mică nu se joacă, deci semifinaliștii au deja garantată o medalie). Pentru România, isprava vine să premieze evoluțiile foarte bune ale juniorilor noștri pe toată durata competiției.

Cristian, care n-a pierdut niciun set până aici, a fost singurul sportiv european ajuns în sferturile de finală. El se întâlnește acum cu alt asiatic, chinezul XU Haidong, pentru un loc în finala mare.

Pe echipe, România s-a clasat pe locul 5 la băieți (înfrângere cu puternica Japonie, dar victorii cu Brazilia, Polonia, India și SUA) și pe locul 6 la fete (înfrângeri cu Japonia și Taipeiul Chinez, victorii cu Australia, Serbia și Hong Kong).

De asemenea, România a dus două perechi în optimile de finală ale probei de dublu mixt și trei sportivi în optimile probei de simplu. La dublu masculin, Cristian Pletea și Rareș Șipoș au fost la doar trei puncte, în decisiv, de calificarea în semifinale.

Foto: ITTF

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now