Medalii și recorduri europene pentru halterele românești. Sportivii lui Nicu Vlad calcă pe urmele idolului lor

Ciprian Rus 10 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol
După câteva zile grozave la Europenele din Georgia, putem spune, și încă fără emoții, că sportul ăsta cu mare tradiție și cu multe rezultate de-a lungul anilor a ieșit definitiv din pasa neagră prin care a trecut în ultima vreme, când scandalurile, unele dintre ele grave, implicând dosare de dopaj, s-au ținut lanț. Acum, Federația condusă de marele campion Nicu Vlad se impune ca o mare putere continentală la Campionatele Europene găzduite de Georgia, la Batumi.

Ziua de marți, 9 aprilie, a fost cea mai fastă pentru delegația „tricoloră”, cu trei medalii de aur, un argint și un bronz, obținute toate în cadrul categoriei feminine de 64 de kilograme. Halterofilele Loredana Toma și Irina Lepșa au dominat proba și au câștigat aurul și argintul continental la totalul olimpic, cu 239, respectiv 229 kilograme. Loredana s-a impus și la stilul smuls, cu 111 kilograme, și la stilul aruncat, cu 128 de kilograme, în timp ce Irina a terminat a doua la smuls și a treia la aruncat.

Mai mult, tânăra noastră campioană a doborât cele trei recorduri europene de tineret U23, dar și recordul european de seniori, la stilul smuls.

Înainte de intrarea pe podiumul de concurs a Loredanei, o altă sportivă din România a obținut tripla de aur la Batumi, în cadrul categoriei 49 de kilograme. Elena Andrieș a câștigat stilul smuls cu 87 de kilograme, aruncatul cu 103 kiograme, și totalul olimpic cu 190 kilograme. Elena a adunat, astfel, puncte importante pentru clasamentul de calificare la Tokio 2020 și a avut onoarea de a fi premiată chiar de președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad.

Delegația României și-a îmbunătățit palmaresul de la Batumi și cu medaliile de bronz obținute de Sorina Hulpan, la stilul aruncat, în limitele categoriei 59 de kilograme, Marian Luca, la smuls, în limitele categoriei 55 de kilograme masculin și Cosmina Pană, cea care a deschis drumul spre medalii chiar din prima zi, cu locul III la stilul aruncat al categoriei 45 de kilograme.

Abonează-te la newsletter
Top Stories