Mirel Rădoi: „Cred că 20 de milioane de români sunt mândri de băieți, iar aceste succese de la Euro trebuie să fie un punct de cotitură pentru fotbalul românesc”

Ciprian Rus 27 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ajuns la conferința de presă trist, dar atent să trimită mesajul potrivit elevilor săi, Mirel Rădoi a luat lucrurile în ordine: „Întâi de toate, trebuie să felicităm Germania pentru locul din finală. Noi am început meciul cum am plănuit, am presat sus, dacă dădem golul de 3-1, alta era istoria meciului.

Le-am spus băieților la pauză să fie atenți în primele 10 minute, pentru că Germania nu avea nimic de pierdut. Din păcate, a venit penaltiul acela, apoi, fizic, am căzut. Sunt cel mai mândru român din lume. Cred că 20 de milioane de români sunt mândri de băieți, iar aceste succese de la Euro trebuie să fie un punct de cotitură pentru fotbalul românesc. Am demonstrat că atâta vreme cât ne ținem fizic de adversar putem face față oricui. Prima parte numai noi am fost pe teren.”

„Rămânem cu o mică dezamăgire, deși am realizat o bună performanță. Abia aștept Tokyo, trebuie să ne pregătim bine pentru Jocurile Olimpice. Cred că am reușit să schimbăm imaginea fotbalului românesc, ăsta e cel mai important lucru. Rămânem cu amintirea minunată a acestor suporteri minunați, care ne-au dat energie în toate meciurile. Echipa și suporterii, suntem din nou una, asta e cea mai mare bucurie”, a concluzionat căpitanul Ionuț Radu.

Virgil Ghiță, jucătorul Viitorului, nu și-a ascuns nici el dezamăgirea: „Am vrut să mergem mai departe. Nu era obiectivul nostru declarat, dar asta nu înseamnă că nu ne doare această înfrângere. Poate a contat și ziua în plus de odihnă pentru nemți, dar noi nu am ținut cont de asta, noi am dat totul pe teren.”

„Mister era și el trist după meci, dar a reusit să ne adune laolaltă. Suntem dezamăgiți că nu am ajuns în finală, ar fi fost o amintire de neuitat. Aici, la Euro, s-a jucat la un nivel extraordinar și asta va însemna mult pentru experiența noastră”, a spus și Adrian Petre.

„Nu există bucurie mai mare decât să vezi că atâta lume te susține, decât să vezi că oamenii te aplaudă și te încurajează și atunci când pierzi”, a declarat și Cristi Manea, trist și el, în zona media a stadionului din Bologna.

Tudor Băluță a explicat tristețea din vestiar spunând că „am venit foarte motivați, foarte încrezători, nu ne-am mulțumit nicio secundă cu semifinalele. Important e că acum, după meci, ne putem privi în ochi, pentru că am dat totul pe teren. Ținem capul sus, mergem mai departe și luptăm pentru echipa națională. Am simțit multă susținere zilele astea.”

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories