România – Croația | Mirel Rădoi: „Să ne bucurăm! E un moment istoric”

Ciprian Rus 18 iunie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

(Corespondență de la San Marino)

După un meci în care indicațiile și încurajările lui de pe margine au concurat cu gălăgia făcută de extraordinarul public român din tribune, antrenorul Mirel Rădoi a ajuns la conferința de presă ușor obosit, dar foarte bucuros.

„A fost o partidă dificilă, cum vor fi toate de acum înainte. Mă bucur că am deschis repede scorul, îmi doream mult asta, am pregătit meciul în acest sens. Am atacat cu presiune pe fundașii centrali ai Croației pentru că știam că vor greși. Păcat că am luat apoi gol, asta ne-a stresat puțin. Dar e o victorie istorică, sunt primele puncte obținute de noi la acest nivel. Trebuie să ne bucurăm pentru asta! Toți băieții au jucat bine, e important că au intrat bine și cei care au venit de pe bancă, mă gândesc serios să îi titularizez la meciul următor”, a spus Rădoi.

Căldura a fost un adversar dur, a recunoscut el, „dar ne-am pregătit și pentru așa ceva. A fost cald și pentru suporteri, le mulțumim că au fost alături de noi!”.

Selecționerul crede că jucătorul meciului a fost România U21: „Determinarea a fost cea mai mare calitate a noastră la meciul cu Croația. Le-am spus băieților că dacă vom fi mai determinați ca ei, la valoarea noastră nu avem cum să nu ne impunem.”

Nenad Gračan, selecționerul Croației, a ținut să felicite România, „o echipă excelentă, care a meritat victoria. Noi am acuzat lipsa de continuitate a unor jucători la echipele lor de club, de aici și o lipsă de încredere care s-a văzut în meci. Chiar și așa, am avut destule ocazii să dăm gol până la a treia reușită a României.”

„Ianis Hagi este un jucător excepțional, dar România are mulți jucători de calitate, nu degeaba joacă deja atâția la Naționala mare. România are o echipă foarte tare, poate juca la nivelul Franței, iar cu acest fotbal poate câștiga chiar și Europeanul.”

La întrebarea Lead.ro despre ce l-a surprins mai mult la echipa României, selecționerul Gračan a remarcat agresivitatea jucătorilor noștri. „Au un stil de joc foarte agresiv, mai agresiv decât al nostru, au câștigat mereu a doua minge. Sunt foarte puternici fizic, dar și foarte tehnici, au profitat de greșelile noastre.”

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Happening now