Naționala de fotbal a României primește o grupă accesibilă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Lead.ro 21 aprilie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Distribuită în Grupa D a turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice, echipa națională a României se poate considera norocoasă: vom juca cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

În condițiile în care echipele de pe același continent nu putea cădea împreună, celelalte trei reprezentate ale Europei au misiuni mai complicate la Tokyo:

Primele două clasate din fiecare grupă se califică mai departe în faza sferturilor de finală. Dacă va trece de grupe, România va juca în sferturi cu una dintre primele două echipe din Grupa A.

Turneul de fotbal va debuta pe 22 iulie și se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestației echipei naționale Under 21 la Campionatul European din 2019, când a ajuns în semifinale.

Programul României la Tokyo:

22 iulie: Honduras – România
25 iulie: România – Coreea de Sud
28 iulie: România – Noua Zeelandă

*

Lista preliminară – sau lotul lărgit – din care Mirel Rădoi și Adi Mutu vor trebui să aleagă echipa de 18 jucători pentru Jocurile Olimpice e aici.

Pe listă sunt deocamdată 61 de jucători, din care vor fi aleși cei 18 (plus patru rezerve, în caz de indisponibilități) care să reprezinte România la la Tokyo. Dintre aceștia, 24 evoluează în străinătate, iar 14 sunt în afara limitei de vârstă impuse (jucători născuți înainte de 1 ianuarie 1997), în condițiile în care fiecare echipă are dreptul la trei nominalizări care depășesc vârsta admisă. 

Explicația listei atât de stufoase ține de dificultățile pe care Mirel Rădoi le va avea în a-și contura un lot, câtă vreme turneul olimpic de fotbal nu e inclus în calendarul FIFA, iar cluburile aparținătoare au dreptul de a refuza convocările venite de la București.

Cei 24 de stranieri care luptă pentru un loc la Tokyo sunt: Ionuț Radu (Inter/Italia), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina/Spania), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Constantin Dima (Desna/Ucraina), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Adrian Rus (Mol Vidi/Ungaria), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia), Răzvan Marin (Cagliari/Italia), Tudor Băluță (Dinamo Kiev/Ucraina), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția), Dennis Man (Parma/Italia), Marius Marin (AC Pisa/Italia), Valentin Mihăilă (Parma/Italia), Cristian Ganea (Aris Salonic/Grecia), Mihai Dobre (Dijon/Franța), George Pușcaș (Reading/Anglia), Constantin Budescu (FC Damac/Arabia Saudită), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia), Denis Drăguș (Crotone/Italia) și Louis Munteanu (ACF Fiorentina/Italia).

**

În turneul feminin, SUA și Suedia sunt favoritele Grupei G, Brazilia, China și Olanda (Țările de Jos) au fost înghesuite în Grupa F, iar Japonia și Marea Britanie întâlnesc Canada și Chile în Grupa E:

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories