Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Naționala U21 revine la Cluj: amical de lux cu Belgia, pe stradionul pe care a jucat meciul decisiv pentru calificarea la Euro

Ciprian Rus 24 octombrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce a bătut în două rânduri recordul de asistență la un meci de tineret, Naționala U21, recent calificată la Euro 2019, pregătește un nou meci tare fanilor săi. Va reveni la Cluj, în Gruia, pe stadionul unde a luat cele 3 puncte de aur cu Țara Galilor, pentru un amical împotriva Belgiei, o echipă aflată în elita fotbalului european de juniori și de seniori. Meciul se va juca joi, 15 noiembrie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, a anunțat azi Federația Română de Fotbal.

Belgia s-a calificat și ea la Euro 2019, după ce a câștigat fără probleme o grupă cu Suedia, Turcia și Ungaria, pe care, la fel cum a făcut și România cu adversarele sale principale, le-a învins chiar pe terenul acestora. Un test cu atât mai important pentru România, care va juca acasă acest amical.

E de așteptat ca Belgia să vină cu vedetele Landry Dimata de la Anderlecht (aflat în mare formă, opt goluri în campionat și o triplă în ultima etapă, respectiv șapte goluri în calificări), Siebe Schrijvers de la Club Brugge (trei goluri în Jupiler Liga, patru în calificări) și Dodi Lukebakio de la Fortuna Dusseldorf (două goluri în acest sezon de Bundesliga, ultimul etapa trecut, cu Frankfurt).

Pe lângă aceștia, Belgia mai are jucători eligibili la U21 precum Youri Tielemans de la Monaco și Zakaria Bakkali de la Deportivo La Coruna, care au debutat deja la Naționala mare a „Diavolilor”.

Luptă mare pentru „Lista lui Rădoi”

La rândul său, Mirel Rădoi, selecționerul României U21, are ocazia să lucreze la planul tactic pentru turneul final. Rădoi are în atenție o listă de peste 50 de jucători, din care va putea alege doar jumătate pentru Europeanul de vara viitoare.

Deși a dat de înțeles că jucătorii care au câștigat meciurile decisive pentru calificare au prima șansă să prindă lotul, selecționerul admite că vor putea apărea și jucători care au ieșit în ultima vreme, dintr-un motiv sau altul, din vederile sale sau jucători noi, cu evoluții bune la echipele de club.

Două nume care revin în prim-plan sunt cele ale lui Andrei Trușescu, care tocmai a debutat în Liga 1 la Astra după transferul de la AS Roma, respectiv Mihai Dobre, care tocmai a semnat un nou contract cu cei de la Bournemouth FC și se antrenează cu prima echipă a clubului britanic.

Titular la Naționala lui Cosmin Contra, Tudor Băluță s-a remarcat și el în ultima etapă, fiind singurul jucător U21 din Liga 1 care a marcat în Liga 1.

De marcat a marcat și George Pușcaș, în victoria lui din Serie B, în vreme ce în Serie A Andrei Radu a stat față în față cu idolul copilăriei sale, Cristiano Ronaldo, în egalul 1-1 al celor de la Genoa pe terenul lui Juve. Nu a trecut decât o etapă după calificarea la Euro și motivația tinerilor jucători de a prinde lotul lui Mirel Rădoi se vede deja! Iar noi urmărim împreună duelul lor pe „40 pentru 2020”.

Foto: Paul Ursachi / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Happening now