Patru din patru pentru Europa. După CFR Cluj, FCSB și Craiova trec la pas în turul următor al cupelor europene, unde va debuta și Viitorul

Ciprian Rus 19 iulie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

După calificarea spectaculoasă a CFR-ului în turul II preliminar al Ligii Campionilor, FCSB și Craiova nu au avut deloc emoții joi pentru a trece în aceeași fază a Europa League.

După 2-0 în tur, Bogdan Andone, noul antrenor de la FCSB, și-a permis luxul de a juca vârf împins cu atacantul Cristian Dumitru, de numai 17 ani. Noua descoperire de la FCSB s-a remacat imediat, cu gol, după care a dat și pasa decisivă pentru primul gol în roșu și albastru al nou-venitului Răzvan Oaidă, om important pentru Mirel Rădoi la U21.

Chiar dacă e folosit de FCSB în acest stadiu al cupelor europene, pe Cristian Dumitru îl vom vedea în curând din nou la Academica Clinceni, alături de Robert Ion (18 de ani). Cei doi au jucat la echipa ilfoveană și în sezonul trecut al Ligii 2.

FCSB, care a câștigat până la urmă cu 2-1, a jucat în formula A. Vlad – Belu, I. Cristea, Planic, M.Roman – Oaidă, Nedelcu, Fl. Tănase – Man, C.Dumitru, Fl. Coman, cu cinci oameni de la U21 titulari în Europa. În turul următor, FCSB va juca cu armenii de la Alashkert. Meciul tur se va juca în Armenia, pe 25 iulie, iar returul peste o săptămână, pe 1 august.

*

La rândul său, Craiova s-a calificat în turul secund al preliminariilor Europa League, după ce a trecut de azerii de la Sabail, cu scorul de 3-2. Pentru olteni au marcat Cicâldău, Vătăjelu și Fortes. „Alb-albaștrii” au jucat în formula: Pigliacelli – Martic, Ferreira, Kelic, Bancu – Cicâldău (Ivanov 57), Mateiu, Qaka – Bărbuț, Fortes, Vătăjelu.

În runda următoare, Craiova va juca împotriva ungurilor de la Honved Budapesta. Meciul tur se va juca în Ungaria, pe 25 iulie, urmând ca oltenii să lupte pentru calificare, pe 1 august, din nou în fața propriilor suporteri, pe „Ion Oblemenco”.

*

Cea de-a treia reprezentantă a noastră în Europa League, Viitorul, tocmai a aflat de la UEFA că nu va mai juca în turul II preliminar cu Antwerp, echipa lui Laci Boloni, ci cu Gent, din pricina unei suspendări aplicate celor de la Mechelen. Gent – Viitorul va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa retur se va juca la Ovidiu, pe 1 august.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now