Performanța carierei: Ovidiu Ionescu e în finala Europenelor de tenis de masă!

Ciprian Rus 23 septembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Săptămână fabuloasă pentru Ovidiu Ionescu la Campionatele Europene de tenis de masă de la Alicante, Spania! Într-o competiție în care așteptam medalii mai degrabă de la fetele noastre, liderul echipei masculine a României realizează cea mai mare performanță a delegației noastre, calificarea în finala de simplu, asigurându-și, deja, argintul.

După ce a trecut de campionul en-titre, Emmanuel Lebesson, de danezul Jonathan Groth, favoritul numărul 6, și de meciul teribil cu Vladimir Samsonov din Belarus (4-3 la seturi și 11-9 în decisiv!), Ovi a făcut o partidă impecabilă împotriva puternicului jucător suedez Kristian Karlsson.

La fel ca în toate meciurile de la aceste Europene, Ovidiu s-a impus în primul set. L-a câștigat apoi și pe al doilea, dar a clacat în setul 3, pe care l-a cedat la 3. Au urmat două seturi extrem de intense, cu schimburi de mingi remarcabile, în care jocul de atac al lui Ovidiu s-a dovedit superior raliurilor de mână stângă ale lui Kristian.

A doua semifinală de la Alicante s-a terminat 4-1, iar scorul premiază evoluția spectaculoasă din ultimii ani a lui Ovidiu, un sportiv care s-a remarcat constant în ultimii ani, de la Olimpiada de la Rio încoace. Finala de la Alicante e doar consecința logică a jocului său încântător din ultimii ani.

În finală, Ovidiu Ionescu va juca azi, de la 19.30, contra lui Timo Boll, marele campion din Germania.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now