Puncte mari, fotbal puțin. CFR Cluj se chinuie teribil pentru victoria la Rennes, în superioritate numerică

Ciprian Rus 24 octombrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

La doar o zi după ce Slavia Praga, echipa care i-a tăiat drumul spre grupele Champions League, a făcut un meci admirabil împotriva Barcelonei (1-2), CFR Cluj s-a chinuit teribil, la Rennes, să țină de un 1-0 obținut în primele 9 minute de joc, deși a avut tot meciul un om sau chiar doi oameni în plus pe teren. Cinismul binecunoscut al trupei lui Dan Petrescu era cât pe ce să îi fie fatal campioanei României, care nu s-a forțat să profite mai mult de șansa ivită în startul meciului, când portarul gazdelor a văzut roșu, iar în poarta francezilor a intrat un tânăr neexperimentat, de doar 16 ani, care a luat gol la prima fază.

Setați să se apere, cu trei închizători în teren, și cu Deac și Omrani cu sarcini de mijlocași de bandă, CFR-iștii n-au fost în stare să ia meciul pe cont propriu după golul din minutul 9. Au avut, ce-i drept, cinci-șase ocazii să închidă socotelile în prima repriză, le-au ratat senin pe toate, iar la pauză au intrat salvați de fluierul arbitrului de centru, după ce francezii au ratat un penalti, scos la o imprudență a lui Boli.

Era de așteptat ca clujenii să iasă mai limpezi și mai siguri pe ei de la cabine. N-a fost deloc așa: presiunea contextului favorabil i-a apăsat nejustificat de mult pe experimentații jucători ai CFR-ului, care au mai amenințat poarta lui Bonnet doar la o mare greșeală a acestuia, soldată cu încă un roșu în tabăra locală. Cu doi jucători în minus, cei de la Rennes au fost mai periculoși, chiar dacă șansele cu adevărat serioase au lipsit.

Într-un final în care a încasat la rându-i un roșu, CFR s-a văzut nevoită să recurcă la întreg arsenalul de șicanări ca să țină de un rezultat care îi dă șanse să spere, matematic, la accederea din faza grupelor. Matematic, pentru că jocul de la Rennes trebuie uitat cât mai repede.

După ce Celtic a reușit să o întoarcă pe Lazio, câștigând cu 2-1, în minutul 90, scoțienii conduc Grupa E cu 7 puncte, unul mai mult decât CFR Cluj. Lazio are doar 3 puncte după primele trei meciuri, iar Rennes, cu un singur punct, pare deja eliminată.

Pentru a-și crește șansele de calificare în primăvara europeană, CFR trebuie să câștige și și returul din 7 noiembrie cu Rennes.

Rennes – CFR Cluj 0-1

A marcat: Deac (‘9)

Rennes:  Mendy – Traore, Gnagnon, Morel, Maouassa – Raphinha, Camavinga, Bourigeaud, Del Castillo – Hunou, Niang 

Rezerve: Bonet, Da Silva, Nyamsi, Siebatcheu, Lea Siliki, Gelin, Gboho 

Antrenor:: Julien Stéphan 

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Boli, Camora – Bordeianu, Djokovic, Culio, Deac – Traore, Omrani

Rezeve: Jesus Fernandez, Pașcanu, Păun, Golofca, Hoban, Cestor, Rondon 

Antrenor: Dan Petrescu

 

Foto: Sport Pictures

Happening now