Puțin prea târziu: Dinamo o sperie pe Wisla și în Polonia, dar seria bună se oprește aici. Calificarea rămâne pe masă

Lead.ro 3 noiembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Încurcată de startul lent și de cele nouă eliminări de două minute încasate, Dinamo București nu mai găsește energia să se bată de la început cu Wisla Plock, revine pe final, dar pierde la limită returul din Polonia. Seria excelentă din Liga Campionilor se oprește aici: după trei victorii consecutive – una mai frumoasă decât alta -, campioana României trebuie să accepte înfrângerea și să se adune acum pentru un meci decisiv cu Ademar Leon. Calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor este încă posibilă.

*

Puțini se așteptau ca Dinamo să se uite de sus în jos la Wisla și Ademar după primele cinci jocuri ale grupei D, în al doilea eșalon valoric al Ligii Campionilor. Cele două echipe sunt și principalele favorite la calificare dintr-o grupă în care Dinamo urma să se măsoare mai degrabă cu Elverum sau Wacker Thun.

Dar bucureștenii n-au ținut seama de calculele hârtiei, au câștigat câteva meciuri foarte echilibrate și apoi au rupt gura târgului contra Wislei, în Ștefan cel Mare. Numai că acea victorie – probabil cea mai importantă din istoria acestui club – i-a trezit cumva și pe adversari. Lămuriți că Dinamo e o pretendentă serioasă, polonezii lui Wisla au început tare returul din propria sală, au profitat contabilicește de fiecare greșeală adversă și s-au instalat repejor la conducerea jocului.

Puternici de la distanță, polonezii au marcat câteva goluri ușoare în primele 10 minute, au forțat desprinderea, s-au văzut egalați la 4, dar au accelerat din nou, încurajați și de publicul gălăgios din tribune, dar și de eliminările de două minute încasate de români. Pe aceste superiorități, Wisla a fugit la 7-4 și apoi 10-6, și numai mobilizarea de final a dinamoviștilor a păstrat un scor strâns la pauză: 14-12 pentru favoriți.

Dar dacă Dinamo ne-a demonstrat ceva până acum, atunci lucrul ăsta e caracterul: echipa poate să aibă căderi, dar are mereu și forța să se adune. Iar când o face, are soluții multe. Pe un joc mai așezat în atac și cu o defensivă mult mai agresivă decât în prima parte, Dinamo a revenit la începutul reprizei a doua, a avut ocazia să egaleze la 17, dar apoi a alunecat brusc – poate și din cauza enervantelor eliminări – la 21-16.

Aici, Wisla a părut desprinsă în câștigătoare. A urmat o bună perioadă când avansul gazdelor a fost liniștitor – cinci și chiar șase goluri -, însă Dinamo a găsit energia să revină încă o dată. Câteva parade bune în poartă, câteva atacuri iuți, finalizate excelent de Bannour, Șandru sau Grigoraș, i-au adus pe campionii României la două lungimi distanță, 26-24. Însă golul care să pună și mai mare presiune pe Wisla n-a mai venit. Șanse au fost, însă experiența polonezilor i-a ajutat să treacă cu bine linia de sosire.

S-a terminat 29-28 pentru Wisla, o înfrângere care lasă loc și de lucruri bune. Dacă se va ajunge la egalitate de puncte – și n-ar fi de mirare, la cât de echilibrată e grupa D -, atunci Dinamo are un avantaj în fața Wislei.

Pentru moment, Wisla, Elverum și Dinamo au câte opt puncte, dar Ademar poate trece pe primul loc dacă bate pe Wacker Thun acasă.

În condițiile astea, meciul cu Ademar (8 noiembrie, în Ștefan cel Mare) va fi decisiv. Dinamo și-a câștigat toate celelalte trei meciuri de acasă și are motive de optimism. Dacă va găsi energia arătată la București cu Wisla Plock, atunci calificarea este pe masă.

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Articol în curs de actualizare

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories