Rapid București este oprită în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Și asta e o performanță frumoasă

Lead.ro 6 mai 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid București pierde și meciul retur cu Vipers Kristiansand, se vede oprită în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. A fost 40-31 pentru Vipers, prima echipă calificată în FINAL4-ul Champions League. La Budapesta, norvegiencele vor căuta al treilea titlu european consecutiv.

Dincolo, jucătoarele Rapidului au motive să fie împăcate cu ce-au arătat în actualul sezon de Liga Campionilor. Mai ales că Rapid București a jucat pentru prima dată în cea mai importantă competiție de club din handblul feminin.

Însă obiectivul echipei a fost îndrăzneț: participarea în FINAL 4-ul de la Budapesta: „Rapid se va lupta pentru trofeul Ligii Campionilor. Chiar dacă suntem considerați outsideri, vom fi pregătiți. Europa va afla cine este Rapid”, spunea, încă de la startul competiției, președintele Bogdan Vasiliu.

Recitită acum, declarația lui Bogdan Vasiliu – care, la fel ca antrenorul Kim Rasmussen, a câștigat Champions League cu CSM București, în 2016 – nu pare trasă de păr: Rapid a reușit să confirme nu doar că are ce căuta în Liga Campionilor, dar și că nu-i deloc departe de nivelul celor mai bune cinci echipe europene. Cu ceva mai multă stabilitate pe faza defensivă și cu o bancă mai stufoasă, Rapid ar putea forța la anul (dacă prinde locul secund în campionatul României) calificarea în FINAL4-ul Champions League.

După înfrângerea categorică (25-31) de la București, Rapid a ajuns în Norvegia cu șanse minime – mai degrabă teoretice – pentru a mai prinde FINAL4-ul Champions League. Chiar și așa, jucătoarele antrenate de Kim Rasmussen au arătat multe lucruri bune în fața echipei care a câștigat precedentele două ediții ale competiției: faza ofensivă a mers excelent, Eliza Buceschi, Sorina Grozav și Estavana Polman au fost creative la linia de 9 metri, Lorena Ostase s-a mișcat foarte eficient pe semicerc. Din păcate, defensiva Rapidului n-a găsit soluția s-o blocheze pe Vyakhireva, iar jucătoarea din Rusia a coordonat perfect atacurile echipei nordice.

A fost 18-18 la pauză, însă Rapid a pierdut ritmul la jumătatea reprizei a doua: după șase goluri consecutive, Vipers s-a distanțat la 30-24, un avans majorat cu mare ușurință până la final.

Pentru Rapid urmează derbiul cu Bistrița din Liga Florilor, un meci care va decide probabil ocupanta locului secund în campionatul nostru, un loc secund care – dacă Federația Europeană nu schimbă destinația obișnuită a invitațiilor din ultimii ani – va ajunge din nou în Liga Campionilor.

Nu uita că duminică (de ora 17.00) avem CSM București vs Esbjerg, în celălalt sfert de finală de Champions League în care avem o echipă din România.

 

Foto: Gheorghe Flusteri/SPORT PICTURES

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories