Rapid București pierde cu Krim Ljubliana, în primul meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Lead.ro 19 martie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid București începe foarte bine, dar termină slab primul meci cu Krim Ljubliana din optimile de finală ale Ligii Campionilor: a fost 29-24 pentru echipa slovenă, un meci pe care Rapid l-a controlat excelent în primele 20 de minute, când s-a și distanțat la 5 goluri.

Din păcate, campioana României și-a pierdut reperele în partea a doua a meciului, iar acum are o sarcină complicată pentru meciul retur din 26 martie (în Sala Polivalentă).

Câștigătoarea dublei dintre Rapid și Krim va juca în sferturile de finală contra lui Vipers Kristiansand, câștigătoarea precedentelor două ediții ale Champions League.

CSM București va juca în sferturi contra câștigătoarei dintre Esjberg și Brest.

*

Așa cum știi, Rapid l-a înlocuit recent pe Carlos Viver cu Kim Rasmussen, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor în 2016, cu CSM București. Cât de oportună a fost mutarea asta? Greu de spus acum. Pe de-o parte, Rapid părea să fie într-o pierdere de viteză; de cealaltă parte, jucătoarele cunoșteau foarte bine stilul de joc agreat de Viver, antrenorul cu care Rapid a reușit să câștige campionatul României în sezonul trecut. Și, în plus, echipa a reușit să stea foarte aproape de Metz, Gyor și Esjberg în faza grupelor.

De fapt, tocmai nivelul foarte bun arătat în Grupa B a Ligii Campionilor a făcut din Rapid favorita acestei duble cu Krim, echipă care a terminat pe locul 5 în grupa CSM-ului – pe care a și învins-0 în ultima etapă din faza grupelor.

Iar startul de meci a părut să confirme calculele hârtiei: Orlane Kanor a marcat primele două goluri ale meciului, Sorina Grozav a dus-o pe Rapid la 3-0 după primele șase minute, înainte ca Radicevic să găsească primul gol pentru Krim.

Rapidistele au rămas zgârcite pe faza defensivă, au primit un singur gol primit în primele 10 minute, s-au ditannțat la 9-5 și 10-5, însă n-au reușit să țină ritmul până la finalul primei reprize.

Odată ce Krim a început să-i ofere mai multă atenție lui Orlane Kanor – cea mai mare amenințare din atacul româncelor -, Rapid n-a mai găsit rezolvările simple. Și, după șapte minute fără gol marcat, Krim a reușit să-și după la bun final lunga cursă de urmărire: 10-10 după 25 de minute.

Și chiar dacă Rapid a intrat la vestiare cu un gol avantaj, 13-12, Krim a început mult mai tare partea doua.

Cu Dmitrieva și Radicevic din ce în ce mai prezente în joc, echipa slovenă a știut să strângă rândurile pe fază defensivă, a profitat de desele ratări ale rapidistelor și s-a desprins – pas cu pas – din minutul 40 încolo: 20-17, 23-18 și chiar 28-22, înainte ca Rapid să limiteze daunele.

Acest -5 poate fi întors la București, dar pentru asta Rapid trebuie să atingă din nou nivelul arătat în meciurile de acasă cu Gyor, Metz sau Esjberg.

Rapid București, campioana României, joacă pentru prima dată în cea mai importantă competiție de club din handblul feminin. Însă obiectivul echipei a fost îndrăzneț: participarea în FINAL 4-ul de la Budapesta: „Rapid se va lupta pentru trofeul Ligii Campionilor. Chiar dacă suntem considerați outsideri, vom fi pregătiți. Europa va afla cine este Rapid”, spunea, încă de la startul competiției, președintele Bogdan Vasiliu, care a câștigat Champions League cu CSM București.

 

Top Stories